Edukacija za starješine VCG o ljudskim pravima LGBTI osoba

"Ministarstvo odbrane, odnosno Vojska Crne Gore uvijek je bila dosljedna evropskim principima, istakao je ministar i poručio kako se nada da će tako biti i ubuduće"

4022 pregleda 1 komentar(a)
Sa potpisivanja ugovora, Foto: Mod.gov.me
Sa potpisivanja ugovora, Foto: Mod.gov.me

Ministar odbrane Predrag Bošković potpisao je Memorandum o saradnji u odnosu na ljudska prava LGBTIQ osoba sa predsjednikom Upravnog odbora Kvir Montenegro, Danijelom Kalezićem, direkoricom programa za direktnu asistenciju NVO Juventas Jelenom Čolaković i sa Jovanom Ulićevićem, izvršnim direktorom Asocijacije Spektra.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, saradnja podrazumijeva organizovanje edukacija za starješine Vojske Crne Gore u cilju podizanja nivoa znanja i informisanosti o ljudskim pravima LGBTI osoba, kao i o potrebi senzibilnog pristupa u radu sa njima.

Bošković je, kako se navodi, poručio da je Ministarstvo odbrane, a prije svega Vlada Crne Gore, posvećena demokratskom razvoju, koji znači i primjenu međunarodnih standarda ljudskih prava i sloboda.

On je kazao da je neophodno da svi daju svoj doprinos kako bi se u tom smislu otklonila diskriminacija i smanjila homofobija u društvu.

"Ministarstvo odbrane, odnosno Vojska Crne Gore uvijek je bila dosljedna evropskim principima, istakao je ministar i poručio kako se nada da će tako biti i ubuduće", navodi se u saopštenju.

Potpisivanje memoranduma o saradnji dio je projekta "Ponos svuda - Strateški pristup ljudskim pravima LGBT osoba u Crnoj Gori" koji realizuje Kvir Montenegro, u partnerstvu sa organizacijama Juventas i Spektra, uz podršku Evropske unije, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i Ministarstva javne uprave Crne Gore.