Počela rekonstrukcija škole u Miločanima, đaci počinju s nastavom

Ucenici područnog odjeljenja u ruiniranoj školi sa nastavom nijesu počeli 1.oktobra jer su njihovi roditelji tražili da otpočnu radovi, kao garant da će škola konačno biti rekonstruisana

2979 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Ministarstvo prosvjete
Foto: Ministarstvo prosvjete

Učenici područnog odjeljenja Osnovne škole "Ivan Vušović" u nikšićkom naselju Miločani, počeće sa nastavom u ponedjeljak. Prema rijecima Milene Radović iz Savjeta roditelja, radovi na rekonstrukciji škole počeli su juče.

"Kao što smo i rekli, čim počnu radovi i naša djeca kreću sa nastavom, tako da od ponedjeljka idu u školu u Rastovac. Mislimo da radovi koji se godinama obećavaju ne bi ni počeli da se nijesmo odlučili na ovaj korak", kazala je Radović.

Ucenici područnog odjeljenja u ruiniranoj školi sa nastavom nijesu počeli 1.oktobra jer su njihovi roditelji tražili da otpočnu radovi, kao garant da će škola konačno biti rekonstruisana. Prošle sedmice, nakon sastanka potpredsjednika Vlade, Milutina Simovića, sa ministrom prosvjete, Damirom Šehovićem, i direktorom Uprave javnih radova, Rešadom Nuhodžićem, najavljen je početak radova za sedam dana.

Roditelji učenika su više puta negodovali zbog izuzetno loših uslova i objekta koji je godinama zapušten, a prvi dan škole dočekali su u dvorištu i poručili da njihovi mališani neće početi sa nastavom sve dok ne počnu radovi na ruiniranom objektu.

Ministarstvo prosvjete je početkom avgusta objavilo da je rekonstrukcija škole u Miločanima jedan od tri projekta koje je to ministarstvo planiralo rebalansom budžeta, kao i da će radovi, čija je vrijednost 75.000 eura, biti završeni do kraja godine. Kako su tada najavili, radovima će biti obuhvaćena rekonstrukcija krova, izrada nove fasade, zamjena postojeće spoljašnje stolarije, sanacija toaleta i kompletnog enterijera.

Učenici su prošle godine, zbog nevremena koje je dodatno uništilo ionako neuslovnu školu, školskim minibusom na časove išli u najbližu školu, u mjestu Rastovac, udaljenu oko četiri kilometra.

Bonus video: