Za zaposlene u veterinarskoj ustanovi MontVet, posvećenost prema kućnim ljubimcima ni korona kriza ne dovodi u pitanje

Kućni ljubimci su ravnopravni članovi mnogih porodica, a njihovi vlasnici sve više traže specijalizovanu medicinsku njegu kako bi im omogućili bolji i duži život

2785 pregleda 0 komentar(a)
Foto: NLB
Foto: NLB

Veterinarska ustanova MontVet jedna je od korisnica besplatne reklamne podrške i niza drugih povoljnosti, koje je u sklopu društveno odgovornog projekta #OkvirPomoći obezbijedila NLB Banka, zajedno sa partnerima, kompanijom Visa i kompanijama Vijesti i Metropolis Media.

Iz ove veterinarske ustanove podijeli su svoje viđenje poslovanja u vrijeme korona krize.

Kućni ljubimci su ravnopravni članovi mnogih porodica, a njihovi vlasnici sve više traže specijalizovanu medicinsku njegu kako bi im omogućili bolji i duži život.

Veterinarska ustanova MontVet svojom uslugom se trudi da im upravo to i omogući. Diplomirani veterinar i izvršni direktor te ustanove, Nebojša Šćekić kaže da tipičan dan u ovoj ambulanti za kućne ljubimce pokriva sve: od savjeta, preko zdravstvenih pregleda kućnih ljubimaca do ozbiljnijih bolesti i operacija.

Zaposleni u MontVet-u se trude, kako je rekao, da kućni ljubimci i njihovi vlasnici ne osjete da je MontVet ustanova u koju dolaze zbog problema, već da je to kuća u kojoj će naći pomoć.

„To je nešto što karakteriše našu ustanovu i mislim da je to naš light motiv – ljubaznost i odnos prema kućnim ljubimcima“, istakao je Šćekić.

Ljubav prema životinjama i posvećenost koju pokazuju zaposleni u MontVet-u mnogo je više od posla, a mnogi među njima su i članovi različitih društava za zaštitu životinja.

„Taj njihov odnos i ljubav prema životnjama je nešto što se zaista ne može platiti. To je nešto što i životinje i vlasnici osjete. Vlasnici vrlo rado prepuštaju svoje kućne ljubimce i prilikom različitih intervencija i pregleda, zaposleni u MontVet-u ih uzmimaju u svoje ruke. Oni se uvijek smire u takvim rukama. To je ono što je nama vrlo značajno“, kazao je Šćekić.

Šćekić ističe i da je njihov angažman u velikom dijelu i humanitarne prirode.

„Trudimo se da u granicama naših mogućnosti, pomognemo i onima koji nemaju dovoljno sredstava, kao i onima koji se nađu u situaciji da pomognu životinji, kućnom ljubimcu na ulici“, rekao je Šćekić.

Podsjetio je i da organizuju već nekoliko godina akcije koje su vezane za sterilizaciju mačaka i pasa, a u čijim troškovima jednim dijelom učestvuje MontVet zajedno sa vlasnicima ili udruženjem.

U periodu od 01. oktobra do 01. novembra 2020. godine, ambulanta Montvet obezbijedila je 20% popusta na usluge sterilizacije i kastracije

PVU MontVet se pored veterinarskih usluga, bavi i prodajom ljekova, hrane i opreme za kućne ljubimce i broji 30 zaposlenih.

„Dosta je različito, zavisi od dana do dana, koliko pregleda i intervencija dnevno obavimo. U ovim uslovima, kada je značajno smanjen broj pacijenata, samo dolaze za najhitnije slučajeve, ili za redovne vakcinacije, ono što se ne može preskočiti. To je broj koji je otprilike oko tridesetak pacijenata u prosjeku u toku dana“, naveo je Šćekić.

On je kazao da je posao u ambulanti pretrpio značajne promjene, navodeći da su se prilagodili novonastalim uslovima izazvanim epidemijom koronavirusa.

Ono što je karakteristično za naš posao je to da naši pacijenti ne znaju ili vrlo malo znaju za naše probleme. Oni imaju svoje probleme, koji se moraju rješavati iz dana u dan i moramo se snalaziti u uslovima da njima pružimo adekvatnu pomoć, a sa druge strane da ispoštujemo mjere zaštite i vlasnika životinja i zaposlenih koji rade u ambulanti, kako bismo obezbijedili nesmetano funkcionisanje. Čak i u najnesrećnijim slučajevima ukoliko dođe do zaraze trudimo se da imamo zamjenu ekipe koja će moći da nastavi rad“, istakao je Šćekić.

Upoređujući trenutni obim posla sa prošlogodišnjim, Šćekić je rekao da je on smanjen za između 20 i 30 odsto, a s obzirom da je prvi talas saniran bez otpuštanja radnika i smanjivanja plata, očekuje se komplikovanija situacija u narednom periodu.

„Međutim, problem pandemije je što je potpuna nepoznanica koliko će ovo trajati, u kom obimu će se osjetiti. Dosta je teško planirati, ali se nadam da ćemo to sve zajednički izgurati na zadovoljstvo radnika i pacijenata“, kazao je Šćekić.

Govoreći o saradnji sa NLB Bankom, Šćekić je rekao da je MontVet jedan od novih klijenata te banke, navodeći da se u projektu Okvir pomoći, posebno raduje promotivnim i marketinškim benefitima.

„Projektom je predviđeno formiranje veb šopa. Zbog situacije u kojoj smo se našli i potrebe da mnoge stvari moramo raditi online, nadamo se da će nam ovaj projekat pomoći da ponudimo uslugu više za naše buduće klijente, kakva je online prodaja naših proizvoda, ali i pristup mnogim informacijama koje će biti dostupne na web stranici, a koje smo do sad saopštavali na neki drugi način“, zaključio je Šćekić.

------------------------------------------------------

NLB Banka nastoji da pomogne crnogorska mikro i mala preduzeća da lakše prevaziđu posljedice krize izazvane epidemijom koronavirusa, kroz projekat Okvir Pomoći, koji se realizuje u saradnji sa partnerima, kompanijom Visa i medijskim partnerima: Vijesti i Metropolis Media. Putem ovog projekta, 20 odabranih mikro i malih preduzeća ostvarilo je pravo na besplatnu reklamnu podršku, besplatnu članarinu za NLB Visa biznis karticu na period od 12 mjeseci, kao i na besplatnu implementaciju NLB E-commerce servisa i tehničku podršku za pokretanje online prodavnice.

Za više priča naših mikro i malih preduzeća podržanih projektom NLB #OkvirPomoći, posjetite stranicu: www.nlb.me/okvir.