U toku analiza tržišta u Bijelom Polju

Kroz projekat će se sagledati specifičnosti privrednih aktivnosti u opštini

2937 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka radne grupe, Foto: Jadranka Ćetković
Sa sastanka radne grupe, Foto: Jadranka Ćetković

Kroz EU SOPEES projekat „Dalji razvoj lokalnih inicijativa za zapošljavanje u Crnoj Gori”, čija je realizacija započeta u oktobru 2019. godine na teritoriji Bijelog Polja radi se analiza tržišta rada, kroz koju će biti sagledane sve specifičnosti privrednih aktivnosti u bjelopoljskoj opštini, saopšteno je danas nakon sastanka radne grupe koja se bavi analizom tržišta rada u toj opštini.

“Kroz ovaj projekat sagledaće se specifičnosti privrednih aktivnosti u našoj opštini. Rezultat u sprovođenju ovog projekta biće izrada analize lokalnog tržišta rada” – kazao je potpredsjednik Opštine Ernad Suljević i koordinator radne grupe za Bijelo Polje.

Suljević ističe da je, kako bi se kreirale kvalitetne politike i mjere tržišta rada, neophodno koristiti takozvani pristup odozdo prema gore. Zato je Ministarstvo rada i socijalnog staranja odlučilo da podstakne intervencije na tržištu rada koje bi omogućile dobijanje kvalitetnih inputa sa lokalnog nivoa.

“Stoga je i namjera da se ovim projektom podrži izrada lokalnih strategija i akcionih planova za zapošljavanje i razvoj ljudskih resursa. Time će se direktno adresirati lokalne potrebe i izazovi, analizirati situacija i kretanja na tržištu rada, uzimajući u obzir relevantne partnere” – dodao je Suljević.

Projekat se finansira iz pretpristupnih sredstava (IPA) koja su obezbijeđena kroz Program Evropske unije i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu.Radnu grupu u Bijelo Polju pored koordinatora čine i članovi: Milka Bošković, Vesna Minić, Dalibor Đogović, Samedin Agović, Hasan Ramović, Zdravko Janjušević, Miodrag Ivezić i Rafet Mulić.

Bonus video: