Mladi Bjelopoljci za Balšu prikupili više od hiljadu eura za dan

Dječaku iz Sutomora potreban novac za liječenje u inostranstvu

3673 pregleda 74 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Mladi Bjelopoljci, članovi kluba mladih,,Euromost“, juče su pokrenuli humanitarnu akciju pod nazivom „Za Balšu”, sakupivši 1.122,35 eura, kazala je koordinatorka akcije Hana Zoronjić.

Balša Marljukić ima osam i po godina, živi u Sutomoru sa samohranom majkom Draganom i sestrom Milicom koja ima 10 godina.

Prije četiri godine Balša se operisao u Beogradu od tumora mozga. Doktori su mu prilikom hirurškog zahvata uklonili 75 odsto tumora, a ostalih 25 odsto su "začaurili" hemoterapijama, navela je Zoronjić.

“Njemu su prilikom operacije ostećeni i oćni nervi. Balša i njegova majka u petak su otputovali za Tursku i treba tamo da ostanu godinu dana zbog terapija. Porodica je skupila 7.500 eura i zbog toga smo pokrenuli ovu akciju sakupljanja novčanih sredstava, da bismo sakupili ostali dio novca od 17.500 eura,“ navela je Zoronjić.

Džejla Alihodžić je kazala da su mladi Euromosta pisali Fondu zdrastva, koji im je pisanim putem potvrdio da Fond finansira kroz zdravstveno osiguranje samo liječenje, kao i prevoz avionske karte za Balšu i pratioca, a ukoliko se liječenje sprovodi ambulantno, troškove smještaja i hrane snosi porodica.

“Ukupna suma novca koja je potrebna za Balšu je 17.500 eura i očekujemo da će naši sugradjani koliko mogu donirati za Balšu, a naravno očekujemo podršku svih u Crnu Goru, zato pozivamo sve, od građana, privrednika do lokalnih i državnih institucija u Crnoj Gori, da svi odvojimo samo dio novca, koji će za sve nas biti mali, a za malog Balšu veliki", kazala je Alihodžić.

Svi koji žele i imaju mogućnosti da pomognu Balši, mogu to uraditi uplatom novčanih sredstava na broj žiro računa 530-0800100101153-92 kod NLB banke, ili kontaktirati direktno Balšinu majku Draganu Stojović na broj 068 000 494.

Bonus video: