Cetinjska bogoslovija obustavlja rad zbog koronavirusa, karantin u internatu

"Svim učenicima je obezbijeđen ljekarski nadzor i njega, redovna ishrana i kvalitetni higijenski uslovi", navodi se u saopštenju

30810 pregleda 320 reakcija 14 komentar(a)
Cetinjska bogoslovija, Foto: Zoran Đurić
Cetinjska bogoslovija, Foto: Zoran Đurić

Uprava Cetinjske bogoslovije saopštila je da se od danas zbog pogoršane epidemiološke situacije, do daljeg, obustavljaju redovne aktivnosti u školi, kao i da se u školskom internatu uspostavlja režim karantina.

Naveli su da je nekoliko nastavnika i učenika pozitivno na koronavirus. Svi oboljeli, kako je saopšteno, imaju lakšu kliničku sliku bez upale pluća i potrebe za bolničkim liječenjem.

"U blagovremenoj i veoma sadržajnoj komunikaciji sa Institutom za javno zdravlje obezbijeđeni su uslovi za boravak učenika u internatu i držanje on-lajn nastave u narednom periodu. Svim učenicima je obezbijeđen ljekarski nadzor i njega, redovna ishrana i kvalitetni higijenski uslovi. Redovnu nastavu ćemo nastaviti kad se za to steknu uslovi, uz saglasnost Instituta za javno zdravlje, kom se ovim putem zahvaljujemo na saradnji i pokazanoj pažnji prema našem kolektivu", stoji u saopštenju Uprave Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog na Cetinju.

Bonus video: