Vozite oprezno: Putevi mokri i klizavi, sitniji odroni duž klisura i usjeka

Upotreba zimske opreme obavezna je na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove
2 komentar(a)
Mokri putevi, vožnja, Foto: Shutterstock
Mokri putevi, vožnja, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.01.2018. 07:38h

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mjestimično mokrim i klizavim putevima, dok je vidljivost mjestimično smanjena po kotlinama, saopštili su iz Auto-moto saveza Crne Gore.

Oni su upozorili da na pojavu sitnijih odrona duž klisura i usjeka i apelovali na učesnike u saobraćaju da vožnju prilagođenu vremenskim i saobraćajnim uslovima.

Upotreba zimske opreme obavezna je na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Na magistralnom putu Cetinje - Budva, na dionici Brajići - Lapčići saobraćaj će biti potpuno obustavljen od devet sati i 15 minuta do 11 sati i 15 minuta i od 14 sati i 15 minuta do 15 sati i 45 minuta. Na snazi je totalna obustava saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere.

Na dionici Košljun - Zavala na magistralnom putu Cetinje – Budva saobraćaj će biti potpuno obusstavljen u terminima od devet sati i 15 minuta do 11 sati i 15 minuta, kao i od 14 sati do 15 sati i 45 minuta.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta na dionici Ulcinj - Krute, od devet do 12 sati i od 14 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta saobraćaj će biti potpuno obustavljen. Mimo tih termina saobraćaće se jednom trakom naizmjenično.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik auto puta Bar - Boljare, na prvoj sekciji Smokovac - Uvač - Mateševo saobraćaj će biti obustavljen do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta Cetinje – Njeguši na mjestu izvođenja radova će se saobraćati jednom trakom naizmjenično.

Bonus video: