u okviru projekta IFAD za 2020. godinu

Asfaltirani seoski putevi u Beranama

„Izgradnjom vodovoda u ovoj mjesnoj zajednici 40 domaćinstava gornjeg dijela sela dobiće stabilno vodosnabdijevanje, čime će zvanično biti završeni radovi u okviru projekta“, istakao je Mićović i dodao da će lokalna uprava i ubuduće nastaviti sa unapređenjem putne infrastrukture na području opštine

2634 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Opština Berane
Foto: Opština Berane

Asfaltiranjem dva putna pravca u mjesnim zajednicama Bubanje (Кačmor 600 metara) i Štitari (Jojovići 500 metara) Opština Berane je završila sa aktivnostima na asfaltiranju seoskih puteva na području opštine, u okviru projekta IFAD za 2020. godinu, ukupne dužine preko pet kilometara.

„Asfaltirano je ukupno sedam putnih pravaca, u šest sela naše opštine, dužine 5.150 metara. Projektom je u startu bilo predviđeno asfaltiranje 5.040 metara ali je Opština dodala još 110 metara, produženjem dvije trase u selima Zagrađe (MZ Polica) i Bubanje. Ono što nas još očekuje jeste izgradnja vodovoda u selu Petnjik, koja će uskoro i početi, čime će radovi predviđeni IFAD projektom za ovu godinu biti zvanično završeni„, kazao je koordinator projekta u ime Opštine Berane, Milutin Mićović

On je rekao da je projektom IFAD predviđeno još za ovu godinu izgradnja vodovoda u Petnjiku, gdje su radovi u toku, i očekuje se njihov brz završetak.

„Izgradnjom vodovoda u ovoj mjesnoj zajednici 40 domaćinstava gornjeg dijela sela dobiće stabilno vodosnabdijevanje, čime će zvanično biti završeni radovi u okviru projekta“, istakao je Mićović i dodao da će lokalna uprava i ubuduće nastaviti sa unapređenjem putne infrastrukture na području opštine.

On je napomenuo da je ukupna vrijednost radova 323.916,89 evra od kojih je učešće Opštine Berane 25,51%,, odnosno 82.261,18 evra, dok je ostatak finansirao Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede – IFAD.

„Ovo je treća godina realizacije projekta od predviđenih pet (2017-2023.)“, podsjetio je Mićović.

Zahvaljujući projektu IFAD Opštini je ukupno odobreno osam aplikacija za ovu godinu. Asfaltirani su, pored pomenutih puteva u selima Bubanje i Štitari, još putni pravci u mjesnim zajednicama Zagorje (1.900 metara), Petnjik (400), Dapsiće (640), Polica (Zagrađe, dva pravca – 1.110). Radovi na izgradnji vodovoda u selu Petnjik, predviđeno je da počnu uskoro.

Uporedo sa ovim aktivnostima na seoskom području, Opština Berane je nastavila sa asfaltiranjem i rekonstrukcijom gradskih saobraćajnica.

Nedavno je završeno asfaltiranje ulice, na potezu od Hotela Berane do skretanja prema spomen kompleksu Jasikovac. U toku je izrada trotoara.

Započeli su i radovi na rekonstrukciji Đačke ulice prema fudbalskom stadionu. Radovi obuhvataju izradu ivičnjaka, trotoara i novih parking mjesta kod OŠ „Vuk Кaradžić“ i Sportske hale.

Preporučujemo za Vas