Relji Živojnoviću Oktobarska nagrada, a Ani Dabović Povelja i zvanje počasne građanke Herceg Novog

Živojnovića je predložila grupa građana, a Dabović Sportski centar Igalo

4948 pregleda 1 komentar(a)
Živojinović, Foto: Opština Herceg Novi
Živojinović, Foto: Opština Herceg Novi

Dobitnik najvećeg priznanja Opštine Herceg Novi, Oktobarske nagrade ove godine je dr Relja Živojnović, svjetski priznat oftamolog koji je dao značajan doprinos ozelenjavanju grada, a dobitnica Povelje i zvanja počasne građanke Herceg Novog je košarkašica Ana Dabović, za izuzetan doprinos predstavljanju i promociji svog grada u svijetu, saopšteno je danas iz Opštine Herceg Novi.

Dabović
Dabovićfoto: Opština Herceg Novi

U saopštenju se dodaje da je odluku o ovogodišnjim priznanjama donio Žiri za dodjelu Oktobarske nagrade i Povelje Opštine Herceg Novi, na jutros održanoj sjednici.

Navodi se i da je Živojnovića predložila grupa građana, a Dabović Sportski centar Igalo.

"Dr Relja Živojnović je očni ljekar svjetskog renomea, koji je prvi obavio hiruršku obradu mrežnjače. Penziju provodi u Herceg Novom, u koji je donio biljke sa svih strana svijeta i tako obogatio gradski zeleni fond. Dr Živojnović je gradu poklonio mnoge sadnice i sam ih zasadio na više mjesta, vođen željom da Novi izgleda ljepše i da sam tome da doprinos. Ana Dabović je dijete Herceg Novog, uspješna sportistkinja koja je ponikla u lokalnom klubu i cijelog života ostala vezana za svoj grad. Postižući svjetske sportske uspjehe, Dabović nikada nije propustila da se pridruži brojnim kampanjama promocije Herceg Novog, predstavi grad u najboljem svijetlu i sa ponosom istakne gdje je odrasla, što je preporučilo za dobijanje Povelje i zvanje počasne građanke", piše u saopštenju Opštine Herceg Novi.

Priznanja će Živojnoviću i Dabović biti dodijeljena na svečanoj sjednici Skupštine opštine, na Dan opštine Herceg Novi, 28.oktobra.

Bonus video: