Nikšićanin kažnjen sa 500 eura zbog odlaganja otpada pored Gračanice

“Navedeno lice je na taj način formiralo nelegalnu deponiju i izdat mu je prekršajni nalog. Kazna za ovaj prekršaj iznosi 500 eura. Kako je, sa početkom proljećnih radova, ova služba imala veći broj pritužbi za nelegalno odlaganje otpada, odlučeno je da se pojača prisustvo službenika Komunalne policije u naselju Gvozdenice što je rezultiralo i procesuiranjem pet lica”, stoji u saopštenju koje je potpisao načelnik Komenalne policije, Novica Milović

7038 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Komunalna policija
Foto: Komunalna policija

Gračanica je sigurno najzagađenija rijeka, ne samo u Nikšiću nego i u Crnoj Gori, i ekolozi i naučnici odavno upozoravaju da je krajnje vrijeme da nadležni što veću pažnju posvete ovoj rijeci koja je postala povremeni tok. Nelegalne deponije smeća nalaze se, ne samo duž obale, već i u koritu rijeke, a eksploatacija šljunka dodatno narušava tok Gračanice.

Komunalna policija je prije nekoliko dana, po prijavi mještana naselja Gvozdenice, izašla na teren i utvrdila da je na mostu, uz sami asfaltni put, Nikšićanin M.V. odložilo otpad van mjesta predviđenog za odlaganje otpada.

foto: Komunalna policija

“Navedeno lice je na taj način formiralo nelegalnu deponiju i izdat mu je prekršajni nalog. Kazna za ovaj prekršaj iznosi 500 eura. Kako je, sa početkom proljećnih radova, ova služba imala veći broj pritužbi za nelegalno odlaganje otpada, odlučeno je da se pojača prisustvo službenika Komunalne policije u naselju Gvozdenice što je rezultiralo i procesuiranjem pet lica”, stoji u saopštenju koje je potpisao načelnik Komenalne policije, Novica Milović.

Poručio je da sa akcijom suzbijanja otpada van mjesta za koje je to predviđeno nastavljaju sve dok ne iskorijene ovo negativno ponašanje nesavjesnih sugrađana.

“I pored brojnih obaveza ove službe u kontroli postovanja mjera vezano Covid 19 i u narednom periodu vršićemo konstantne obilaske kritičnih lokaliteta za koje imamo saznanja da se vrši nelegalno odlaganje otpada”, kazao je Milović.

Bonus video: