Stiglo 3,5 hiljada zahtjeva za procjenu štete od zemljotresa

Vučinović je podsjetila da je Vlada opredijelila 190 hiljada EURA za saniranje najurgentnijih posljedica zemljotresa
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.01.2018. 19:00h

Komisiji za procjenu štete od elementarnih nepogoda pristiglo je 3,5 hiljada zahtjeva za procjenu štete od zemljotresa, saopštila je ministarka bez portfelja, Marija Vučinović i dodala da nije realno da svi očekuju pomoć države.

Ona je, prilikom današnje posjete opštinama Plav, Gusinje, Andrijevica i Berane, koje su pretrpjele najviše štete u zemljotresu koji je 4. januara pogodio zemlju, kazala da će Komisija pregledati zahtjeve koji budu pristigli iz tih gradova.

“Komisija će vidjeti da li je realno da 3,5 hiljada zahtjeva, koliko je pristiglo, bude obrađeno i da li će se svima isplatiti šteta”, kazala je Vučinović, koja je predsjednica Komisije.

Ona je, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose sa javnošću rekla da, imajući u vidu saznanja, nije realno da je šteta načinjena na tolikom broju domaćinstava i da je nerealno da svi očekuju pomoć države.

Prema njenim riječima, nakon današnjih susreta definisaće se dalje djelovanje po tom pitanju. Vučinović je podsjetila da je Vlada opredijelila 190 hiljada EURA za saniranje najurgentnijih posljedica zemljotresa. „Ta su sredstva namijenjena za najugroženija domaćinstva”, zaključila je Vučinović.

Galerija

Bonus video: