MINISTARSTVO ZDRAVLJA IZDALO UVJERENJE

Potvrđen izbor Mugoše za predsjednika Ljekarske komore

"Kroz priložene dokaze utvrđeno je da je Skupština Ljekarske komore postupila po nalogu iz Rješenja Ministarstva zdravlja od 14. marta 2017.godine, kada je Upravnim nadzorom konstatovano da predsjednik i podpredsjednik ove strukovne organizacije nijesu izabrani u skladu sa Statutom Ljekarske komore, na sjednici održanoj 31. januara 2017. godine", kaže se u saopštenju
52 pregleda 2 komentar(a)
Aleksandar Mugoša, Foto: Filip Roganović
Aleksandar Mugoša, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 01.02.2019. 15:04h

Ministarstvo zdravlja izdalo je Uvjerenje kojim se potvrđuje, kako je saopšteno, da je Skupština Ljekarske komore Crne Gore birala Aleksandra Mugošu za predsjednika Komore.

 Predsjednik Skupštine Ljekarske komore, Nebojša Sekulić, podnio je zahtjev 11. januara za izdavanje Uvjerenja za upis Mugoše u Centralni registar privrednih subjekata.

 "Kroz priložene dokaze utvrđeno je da je Skupština Ljekarske komore postupila po nalogu iz Rješenja Ministarstva zdravlja od 14. marta 2017.godine, kada je Upravnim nadzorom konstatovano da predsjednik i podpredsjednik ove strukovne organizacije nijesu izabrani u skladu sa Statutom Ljekarske komore, na sjednici održanoj 31. januara 2017. godine", kaže se u saopštenju.

 Kako se navodi, sve ovo potvrđuje da su nepravilnosti u prethodnom izbornom procesu mogle biti otklonjene i mnogo ranije, na šta je Ministarstvo zdravlja ukazivalo više puta članovima Ljekarske komore, "a od istih bilo prozivano za opstrukcije".

 "S obzirom da su na ovaj način stvoreni uslovi za nesmetano funkcionisanje Ljekarske komore, Ministarstvo zdravlja shodno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti uputilo je obavještenje direktorima svih zdravstvenih ustanova da zahtjeve za izdavanje licence za rad ljekari podnose Ljekarskoj komori", kaže se u saopštenju.

 Ministarstvo zdravlja je spremno za punu saradnju i partnerski odnos sa Ljekarskom komorom Crne Gore, u interesu što boljeg funkcionisanja zdravstvenog sistema i položaja zdravstvenih radnika.

Preporučujemo za Vas