FOTO Pogledajte kako je u vrtiću "Suncokrili" protekla vježba evakuacije

Vježbu simulacije požara, odnosno kako se treba ponašati u slučaju takve nepogode, organizovali su predstavnici Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i zaposleni u predškolskoj ustanovi

8523 pregleda 1 komentar(a)
Detalj sa vježbe, Foto: Borko Ždero
Detalj sa vježbe, Foto: Borko Ždero

U okviru obilježavanja 13.oktobra – Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa jutros je u vrtiću "Suncokrili" u Bloku pet u Podgorici organizovana vježba evakuacije nastavnog osoblja i djece.

Vježbu simulacije požara, odnosno kako se treba ponašati u slučaju takve nepogode, organizovali su predstavnici Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i zaposleni u predškolskoj ustanovi.

"Danas smo u skladu sa planom organizovali evakuaciju od požara. U odličnoj komunikaciji i saradnji sa osobljem iz ove školske ustanove vježba je uspješno završena. Oko stotinu djece smo evakuisali i 20 osoba. Kako ove godine, tako i narednih, bićete u prilici da gledate vježbe različitih evakuacija", kazao je rukovodioc Sektora za vanredne situacije i civilnu bezbjednost Ljuban Tmušić.

On je kazao da je do sada oko 200 nastavnika u školama obučeno za postupanje u slučaju katastrofa.

Podsjetio je da je prošle godine u okviru kampanje "Dani smanjenja rizika od katastrofa 2019, Budi odgovoran – smanji rizik", u Osnovnoj školi "Branko Božović" u Podgorici održana vježba simuliranja zemljotresa i evakuacije.

Bonus video: