izvinili se zbog ranijeg objavljivanja

NKT: Građani tražili ponovno objavljivanje spiskova osoba u samoizolaciji, inicijativa odbijena

NKT je dužno da poštuje Odluku Ustavnog suda, i zaključeno je da inicijative građana o ponovnom uvođenju ove mjere NKT ne može prihvatiti

37742 pregleda 214 reakcija 21 komentar(a)
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Nacionalno koordinaciono tijelo upoznalo se sa brojnim zahtjevima građana za ponovno objavljivanje spiska osoba u samoizolaciji i sa njihovom ocjenom da je taj pristup u prvom talasu značajno doprinio uspješnom odgovoru na COVID-19, saopšteno je nakon današnje sjednice.

"Konstatovano je da je u prvom talasu NKT takvu odluku donio u punom uvjerenju da je ona u skladu sa Ustavom, zakonom i Evropskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda. Smatralo se da je ova mjera bila neophodna i da je bila proporcionalna legitimnom cilju zaštite zdravlja i života svih građana. U svijetlu odluke Ustavnog suda Crne Gore, NKT izražava duboko žaljenje zbog mogućeg osjećaja neprijatnosti, koji je mogla izazvati Odluka o objavljivanju imena lica koja su u samoizolaciji."

Kažu da je takva odluka NKT-a bila motivisana najboljim namjerama u cilju zaštite zdravlja i života građana i nije bila usmjerena na bilo kojeg građanina pojedinačno.

NKT je dužno da poštuje Odluku Ustavnog suda, i zaključeno je da inicijative građana o ponovnom uvođenju ove mjere NKT ne može prihvatiti.