Pljevaljski ugostitelji traže sastanak sa rukovodstvom Opštine, Kriznim štabom i predstavnicima NKT-a

Ugostitelji navode da im se od početka pandemije treći put zabranjuje rad „bez ijednog konkretnog dokumentovanog razloga i pojašnjenja“

5301 pregleda 4 komentar(a)
Detalj iz Pljevalja, Foto: Goran Malidžan
Detalj iz Pljevalja, Foto: Goran Malidžan

Ugostitelji iz Pljevalja zatražili su od rukovodstva Opštine, Kriznog štaba i predstavnicima Nacionalnog koordinacionog tijela organizovanje sastanka na kojem bi zajedno pokušali doći do rješenja koje bi bar djelimično ublažilo tešku situaciju u kojoj se nalaze. Pljevaljskim ugostiteljima zabranjen rad uslijed pogoršaja epidemiološke situacije u gradu

„Apelujemo da nas zahtjev shvatite ozbiljno,i nađete što prije vremena za ovaj sastanak, jer za nas,naše zaposlene i članove naših porodica ,svaki sat je postao veliki“, navode u saopštenju Udruženja pljevaljskih ugostitelja.

Ugostitelji navode da im se od početka pandemije treći put zabranjuje rad „bez ijednog konkretnog dokumentovanog razloga i pojašnjenja“.

„Time se stiče utisak da je ugostiteljstvo uzrok katastrofalne epidemiološke situacije u našoj državi, a svi ostali subjekti i činioci u zajednici da su nedužni. Zato tražimo da neko relevantan dokumentuje te teške optužbe, ili da se javno izvini svim ugostiteljima, ukoliko su neutemeljene. Mi tvrdimo i znamo da su takve optužbe neutemeljene, za šta već imamo veliki broj pokazatelja i činjenica. Posledice koje mi trpimo ovako nestručnim donošenjem mjera su nesagledive i nenadoknadive. A do današnjeg dana od lokalne uprave nismo dobili nikakvu pomoć, čak ni predlog za razgovor o tome. Subvencije, djelimične, koje su isplaćene od Vlade su samo mali dio naših ogromnih troškova, koji se gomilaju iz dana u dan“, naveli su ugostitelji u saopštenju.

Kažu da sadašnju situaciju ne mogu prebroditi bez što hitnije i ozbiljne pomoći svih relevantnih institucija na lokalnom i državnom nivou, jer kako ističu u ovakvo stanje nisu dovedeni svojom krivicom i željom.

Bonus video: