Miloš Marović mora da legalizuje stan

Kada je kvadrat stana u Budvi premašivao više hiljada eura, mnogi gradili više nego što im je bilo dozvoljeno...
57 pregleda 14 komentar(a)
Miloš Marović, Foto: Savo Prelević
Miloš Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.01.2018. 07:40h

Miloš Marović moraće da legalizuje luksuzni dupleks od 480 kvadrata u zgradi nadomak Autobuske stanice, u kojem su nekada živjeli njegovi roditelji Svetozar i Đorđina.

Građevinska kompanija u kojoj se mlađi Marović i dalje vodi kao partner, nema građevinsku dozvolu za peti sprat i potkrovlje, gdje se nalazi porodični stan Marovića.

U katastarsku evdienciju na stambeni prostor od 287 kvadrata na petom spratu i 193 kvadrata mansarde, koji su objedinjeni u dupleks, upisan je teret da ne postoji građevinska dozvola.

Stambeni prostor od 287 kvadrata uknjižen je na kompaniju MF invest, u kojoj Marović ima pet odsto akcijskog kapitala, dok je mansarda njegovo vlasništvo.

Na mansardu je kao teret upisana i privremena mjera Višeg suda, koja je donijeta na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva, zbog sumnje finansijskih istražitelja da je tu nekretninu Miloš stekao kriminalnim djelatnostima.

Opština Budva je u postupku donošenja odluke o naplati naknade za komunalno opremanje bespravnih objekta, kojom će se definisati iznosi komunalija, kako bi brojni graditelji mogli da legalizuju djelove ili cijele “divlje” građevine.

Upravo u građevinskom bumu, kada je kvadrat stana u Budvi premašivao više hiljada eura, brojne kompanije, među kojima i ona u kojoj je Marović bio partner, gradile su više nego što im je to građevinska dozvola dozvoljavala.

Zato je sada opštinski Sekretarijat za urbanizam zatrpan zahtjevima za legalizaciju, od čega se očekuje naplata više miliona eura.

Miloš Marović i njegov otac Svetozar, priznali su na sudu da su članovi organizovane kriminalne grupe koja je oštetiila kasu Opštine Budve za više miliona eura.

Marovići su navodno u Beogradu, iako ih Crna Gora potražuje zbog izdržavanja zatvorskih kazni.

Svetozar se, tvrde njegovi pravni zastupnici, liječi u Srbiji, zbog čega nije u mogućnosti da dođe i odsluži četvorogodišnju robiju.

Miloš je dobio srpsko državljanstvo, u pokušaju da izbjegne zatvor.

Pred Vijećem predsjedniika podgoričkog Višeg suda održana su pripremna ročišta po zahtjevu Specijalnog tužilaštva za trajno oduzimanje njihove imovine kao i vile koju je Miloševa majka Đorđina prodala tivatskom biznismenu Rodojici Krstoviću...

Marovići su u međuvremenu angažovali vještaka, koji je u nalazu konstatovao da su sve nekretnine stekli legalno.

Bonus video: