Vlada razriješila Zekovića na lični zahtjev

U okviru kadrovskih pitanja, Vlada je na lični zahtjev razriješila i sekretara u Ministarstvu finansija Nemanju Katnića

19570 pregleda 97 reakcija 22 komentar(a)
Zeković, Foto: Igor Sljivančanin
Zeković, Foto: Igor Sljivančanin

Vlada je na lični zahtjev razriješila sekretara u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Aleksandra Zekovića, objavljeno je na sajtu Vlade.

Zeković je na tu poziciju imenovan 25. juna, a prethodno je bio na čelu Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada je na lični zahtjev razriješila i sekretara u Ministarstvu finansija Nemanju Katnića.

Vlada je razmotrila i prihvatila predloge Komisije za kadrovska i administrativna pitanja i donijela rješenja o prestanku mandata savjetnikâ potpredsjednika Vlade za politički sistem Ljiljane Radonjić, Đine Popović i Alena Nikezića zbog podnošenja ostavki i predloge razrješenja savjetnikâ potpredsjednika Vlade za reginalni razvoj Admira Adrovića, Mirsada Nurkovića i Mirsada Azemovića na lični zahtjev.

Konstatovan je prestanak mandata sekretara Ministarstva održivog razvoja i turizma Zorana Tomića, generalne direktorice Direktorata za valorizaciju turističkih lokaliteta u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Nade Pavićević, generalne direktorice Direktorata za organizaciju pravosuđa, krivično zakonodavstvo i nadzor u Ministarstvu pravde Marijane Laković-Drašković na lični zahtjev.

Dr Milosav Anđelić je razriješen dužnosti državnog sekretara za oblast šumarstva, lovstva i drvne industrije u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, na lični zahtjev.

Dr Danilu Ćupiću, generalnom direktoru Direktorata za poslove nadzora u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Marini Spahić, pomoćnici direktora Agencije za zaštitu prirode i životne sredine – rukovoditeljki Sektora za zaštitu prirode, monitoring analizu i izvještavanje, konstatovan je prestanak mandata zbog ukidanja navedenih radnih mjesta izmjenom pravilnikâ o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova odnosno Agencije za zaštitu prirode i životne sredine.

U okviru kadrovskih pitanja za predsjednika Upravnog odbora Fonda rada, imenovan je Aleksa Marojević, član Upravnog odbora Fonda rada, predstavnik Unije slobodnih sindikata Crne Gore.

Za generalnog direktora Direktorata za inspekcijske poslove i licenciranje u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, postavljen je Aleksandar Dajković, dosadašnji vršilac dužnosti generalnog direktora ovog direktorata.

Bonus video: