Okupljanje na Sinjajevini: "Ako hoće da gađaju, mi ćemo biti mete"

"Naši 'saveznici' iz Ministarstva odbrane su nam javili da će doći ranije i probati da nam zabrane da slobodno hodamo svojom zemljom, to im nećemo dozvoliti, kao što nećemo dozvoliti da unište ovo parče zemlje koje hrani na stotine porodica", kazao je Aleksandar Milatović

23513 pregleda 1788 reakcija 24 komentar(a)
Foto: Jelena Jovanović
Foto: Jelena Jovanović

Oko 150 stočara, eko-aktivista, planinara, ljubitelja prirode, predstavnika političkih partija iz nove vladajuće većine... okupilo se na Sinjajevini, na mjestu gdje je Vojska planirala da izvede vježbu.

Aleksandar Milatović iz Građanske inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu "Vijestima" je kazao da su, iako je vježba najavljena za 19. oktobar, odlučili da na svoju planinu dođu ranije, kako bi bili spremni za eventualna iznenađenja.

"Odlazećem ministru ne vjerujemo, pa ni toliko da će održati riječ i doći 19. oktobra. Naši 'saveznici' iz Ministarstva odbrane su nam javili da će doći ranije i probati da nam zabrane da slobodno hodamo svojom zemljom, to im nećemo dozvoliti, kao što nećemo dozvoliti da unište ovo parče zemlje koje hrani na stotine porodica. Ako hoće da gađaju, mi ćemo biti mete", rekao je on.

foto: Jelena Jovanović

Ministarstvo odbrane je najavilo da će na Sinjajevini gađati minobacačima.

Bonus video: