Kneževićeva odbrana podnijela predlog za formiranje anketnog odbora na kojem bi se saslušao kao svjedok

"Vjerujemo da će uskoro biti formiran i anketni odbor Skupštine Crne Gore koji će ispitati sve zloupotrebe izvršne vlasti na čelu sa predsjednikom Crne Gore, a prije svega da se ispita porijeklo imovine Mila Đukanovića i to porijeklo imovine od 1,5 miliona eura na kastodi računu, kao i porijeklo sredstava kojim je izgrađena ,,ničija,, kuća u Podgorici, učešće Mila Đukanovića u aferi Telekom, aferi A2 EPCG, kao i radi utvrđivanja drugih zloupotreba, nezakonitih radnji i korupcionaških aktivnosti koje je preduzimao Milo Đukanović za vrijeme dok je bio na mjestu premijera i predsjednika Crne Gore", kaže se u saopštenju

6383 pregleda 10 komentar(a)
Knežević, Foto: Arhiva Vijesti
Knežević, Foto: Arhiva Vijesti

Odbrana Duška Kneževića saopštila je da su podnijeli predlog Višem sudu u Podgorici da se ukinu rešenja o pritvoru i da se povuku potjernice u odnosu na Duška Kneževića.

"Imajući u vidu da je Interpol ukinuo sve tri potjernice SDT u Podgorici još 30.06.2020. godine, pa je potpuno jasno da ovako kompromitovane poternice ne smiju da egzistiraju ni na nacionalnom nivou. U obrazloženju Komisije za žalbe interpola se navodi da se potjernice ukidaju iz razloga što su nezakonite i što su predstavljale sredstvo političkog progona koje je SDT raspisalo po političkom nalogu odlazeće izvršne vlasti", kaže se u saopštenju.

Oni su kazali da očekuju da Viši sud u Podgorici ukine rešenja o pritvoru Duška Kneževića, te da povuče potjernice koje su kako tvrde, nezakonito raspisane.

"Naglašavamo da je politički progon Duška Kneževića započeo kada je Milivoje Katnić glavni specijalni tužilac počeo da vrši pritisak da Duško Knežević pristane da lažno svjedoči na okolnost da su njegovi vozači mijenjali novac po nalogu i za potrebe Demokratskog fronta, odnosno progon je počeo kada je Duško Knežević pritisak odbio i pokrenuo aferu "koverta". Podsjećamo javnost da je SDT u Podgorici dana 28.12.2019.godine odustalo od krivičnog gonjenja vozača okr. Vujičić Dražena i dr. rešenjem Kti. S. br. 26/17" kaže se u saopštenju.

Oni su kazali da je ovakvo očekivanje je potpuno osnovano, "jer je nevjerovatno da SDT u Podgorici npr. u predmetu ,,koverta,, optužila Duška Kneževića da je organizovao kriminalnu grupu koju su činili visoki funkcioneri DPS, a koju su od njega uzimali velika novčana sredstva, dakle Duško je po nevjerovatnoj konstrukciji SDT organizovao funkcionere DPS da mu uzimaju novac".

"Vjerujemo da će uskoro biti formiran i anketni odbor Skupštine Crne Gore koji će ispitati sve zloupotrebe izvršne vlasti na čelu sa predsjednikom Crne Gore, a prije svega da se ispita porijeklo imovine Mila Đukanovića i to porijeklo imovine od 1,5 miliona eura na kastodi računu, kao i porijeklo sredstava kojim je izgrađena ,,ničija,, kuća u Podgorici, učešće Mila Đukanovića u aferi Telekom, aferi A2 EPCG, kao i radi utvrđivanja drugih zloupotreba, nezakonitih radnji i korupcionaških aktivnosti koje je preduzimao Milo Đukanović za vrijeme dok je bio na mjestu premijera i predsjednika Crne Gore", kaže se u saopštenju.

Oni su kazali da je odbrana predsjedniku parlamenta Aleksi Bečiću 28.09.2020. godine i "formalno uputila predlog za formiranje anketnog odbora na kojem bi se kao svjedok saslušao i iznio ova saznanja Duško Knežević".

Bonus video: