Obilježen dan borbe protiv siromaštva: Prikupili pomoć za tri porodice

“Uvijek ćemo nastojati da radimo na humanosti i koliko-toliko izmamimo osmijeh na nečijem licu. Takođe se zahvaljujemo i lancu marketa ‘Franca’ jer su se jedini odazvali na naš poziv i dozvolili nam da u njihovim marketima radimo sabirnu akciju”, poručili su iz “Mladiinfo Montenegro”

4971 pregleda 0 komentar(a)
Foto: NVO Mladiinfo Montenegro
Foto: NVO Mladiinfo Montenegro

NVO “Mladiinfo Montenegro” u saradnji sa marketom “Franca”, obilježila je Dan borbe protiv siromaštva organizovanjem sabirne akciju prikupljanja pomoći za porodice Mihajlović iz Berana, Sarić iz Nikšića i Spasić iz Podgorice.

“Prikupljena je velika količina hrane, najviše ulja, brašna, šećera, ali i makarona, pašteta, salama, viršli, mlijeka, jogurta, voća i povrća, mesa, sira. Ono čemu su se djeca najviše obradovala su kese sa slatkišima i slanišima” saopštili su iz te NVO.

“Siromaštvo djece u Crnoj Gori je posljedica nezaposlenosti roditelja i može se riješiti samo stvaranjem povoljnih uslova za zapošljavanje i preduzetništvo. Najviše su pogođena najmlađa djeca, jer siromaštvo utiče na razvoj njihovog tijela i uma. Siromašni nisu takvi zbog svog ličnog izbora, nego zbog okolnosti koje su ih u to natjerale. Život dostojan čovjeka, uslovi rada, prilike za različite vrste profesionalnih treninga i dostupnost socijalne zaštite, pitanja su koja više nego ikada utiču na svakodnevicu ljudi koji žive u siromaštvu širom svijeta”, istakli su iz “Mladiinfo Montenegro”.

Zahvalili su se građanima koji su učestvovali u akciji, kao i volonterima.

“Uvijek ćemo nastojati da radimo na humanosti i koliko-toliko izmamimo osmijeh na nečijem licu. Takođe se zahvaljujemo i lancu marketa ‘Franca’ jer su se jedini odazvali na naš poziv i dozvolili nam da u njihovim marketima radimo sabirnu akciju”, poručili su iz “Mladiinfo Montenegro”.

Bonus video: