Bošković: Nema bojazni da će vojne vježbe ugroziti životnu sredinu

“Mi smo već imali prošle godine vojnu vježbu na Sinjajevini, tada nikom nije bilo stalo da kaže da će uništiti ekologiju ili protestuje”, naveo je Bošković

14201 pregleda 72 reakcija 48 komentar(a)
Bošković, Foto: Ministarstvo odbrane
Bošković, Foto: Ministarstvo odbrane

Vojska Crne Gore (VCG) prošle godine je imala vježbu na Sinjajevini i tada niko nije govorio o uništavanju ekologije, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković.

On je naveo da nema bojazni da će vojne vježbe ugroziti životnu sredinu na Sinjajevini, što su potvrdile i brojne relevantne studije.

“Mi smo već imali prošle godine vojnu vježbu na Sinjajevini, tada nikom nije bilo stalo da kaže da će uništiti ekologiju ili protestuje”, naveo je Bošković za Televizuju Crne Gore.

On je rekao da su sve relevantne studije u Crnoj Gori i regionu potvrdile da taj tip vojnih vježbi sa ovim naoružanjem i ovom municijom ne može da uruši ili oteža bilo kakvu ekološku situaciju na tom lokalitetu.

Bošković je kazao da lokalitet oko Nikšića i Danilovgrada ne može biti korišćen za tu namjenu.

“Ti koji to pominju, ne znam da li su dezinformisani ili su zlonamjerni u svojim tvrdnjama", kazao je Bošković.

On je istakao da se Ministarstvo odbrane ponaša u skladu sa Ustavom i neophodno je obezbijediti vojsci da vježba.

“Ovo nije hir ministra Boškovića ili bilo kog drugog, već aktivnost koja je planirana prije više od godinu.”, rekao je Bošković.

On je rekao da je nemoguće imati Vojsku bez vojno-strelišnog poligona.

“Bez obzira na politikanske tvrdnje , kada sjednu i pogledaju argumente, vidjeti da sve što je VCG uradilo jedino održivo na duži rok”, naveo je Bošković.

Bonus video: