Rješavaju imovinske odnose za budući Urgentni centar

Urgentni centar trebalo bi da bude izgrađen u krugu Kliničkog centra

2608 pregleda 0 komentar(a)
Sa jedne od ranijih sjednica Skupštine Glavnog grada, Foto: Savo Prelević
Sa jedne od ranijih sjednica Skupštine Glavnog grada, Foto: Savo Prelević

Odbornici Skupštine Glavnog grada razmatraće sljedećeg četvrtka, između ostalog, predlog odluke o prenosu prava svojine Crnoj Gori na dvije stambene jedinice u cilju izgradnje novog urgentnog bloka.

Radi se o porodicama Đurović i Radojević, koje su vlasnici parcele u krugu Kliničkog centra, na kojima je planirana izgradnja novog Urgentnog bloka.

Te dvije porodice su ranije pristale da parcele ustupe Glavnom gradu, a zauzvrat će dobiti dva stana u koja će se preseliti.

„Želim da obavijestim crnogorsku javnost da ćemo krajem ove godine stvoriti uslove da u narednom mandatu započnemo gradnju novog Urgentnog centra“, kazao je u avgustu premijer Duško Marković.

Ranije ove godine je saopšteno da će u novi Urgentni centar koštati oko 16 miliona eura.

Urgentni centar trebalo bi da bude izgrađen u krugu Kliničkog centra.

Iz Građanskog pokreta URA pohvalili su tu odluku Vlade i Ministarstva zdravlja, navodeći da su zadovoljni što su tadašnje vlasti prihvatile njihov predlog.

Iz URA su napomenuli da su početkom 2018. godine predstavili program sveobuhvatne reforme zdravstvenog sistema pod nazivom “Zdravstvo za sve”, koji je radio tim stručnjaka na čelu sa Miodragom-Carom Pavličićem.

“U tom programu kao jedan od prioriteta navedena je upravo izgradanja nove zgrade Urgentnog bloka u krugu aktuelnog KC sa smještajnim kapacitetima, intenzivnom njegom i operacionim salama. Zbog toga pozdravljamo najave koje dolaze od zdravstvenih vlasti o realizaciji ovog predloga”, navodi se u saopštenju iz maja.

Među ostalim tačkama dnevnog reda sjednice koja će biti održana 29. i 30. oktobra su program podizanja spomen-obilježja, informacija o stanju mostova u Podgorici sa predlogom mjera za njihovu zaštitu, predlog odluke o organizaciji novogodišnjih praznika, predlog odluke o potvrđivanju odluke o upotrebi sredstava stalne budžetske rezerve, o stavljanju van snage Odluke o izmjenama i dopunama Detaljnog urbanističkog plana “Zabjelo Ljubović”...

Bonus video: