Devastacija ili uređenje prostora: Obalu Tare nasipaju zemljom

Milidrag Bulatović najavio krivičnu prijavu...
106 pregleda 4 komentar(a)
Kolašin šetalište, Foto: Privatna arhiva
Kolašin šetalište, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 13.01.2018. 19:07h

Više Kolašinca negodovalo je zbog odluke lokalne vlasti da dozvoli istovar zemlje od iskopavanja tunela budućeg puta prema Beranama pored gradskog šetališta.

Bivši službenik lokalne vlasti Milidrag Bulatović najavio je i krivičnu prijavu protiv nadležnih u Opštini. On tvrdi da je odlaganje tog materijala zločin i da "skrnavi jedan od rijetkih preostalih prostora, koje je moguće valorizovati aktiviranjem planova za sportsko rekreativnu zonu".

"Teški kamioni dovoze ogromne količine materijala izvađenog iz utrobe planine. Neko je iz lokalne uprave, ne vodeći računa o opštem interesu, dozvolio depononovanje tog materijala, pored šetališta i rijeke Tare. Nadam se da će nadležni organi utvrditi ima li u tom poslu neko ko je korumpiran i je li se neko utalio. Zatečen sam i zaprepašten i podnijeću krivičnu prijavu protiv NN lica zbog devastiranja zajedničkog dobra", napisao je Bulatović na Facebook stranici "Kolašin ima budućnost“.

Iz Sekreterijata za urbanizam "Vijestima" juče nijesu odgvorili na postavljena pitanja o količini materijala koji se deponuje pored šetališta i da li će to devastirati taj prostor.

Prema nezvaničnim informacijama iz Opštine, deponovanje zemlje iskopane iz budućeg tunela, urađeno je nakon što je izvođač radova dostavio eleborat o uticaju na životnu sredinu.

Navodno, lokalna uprava ne uzima nikavu naknadu po tom osnovu, a materijal koji se dovozi koristiće uređenju nesređenog prostora oko šetališta.

Bonus video: