Porodici potrebna finansijska pomoć za Feđu koji putuje na liječenje

Fond za Zdravstveno Osiguranje (FZO) pokrio je troškove predviđene za liječenje, odnosno troškove hemoterapije, ali da je finansijska podrška porodici i dalje potrebna, jer proces liječenja je mnogo kompleksniji od toga

5331 pregleda 2 komentar(a)
Feđa Alković, Foto: Privatna arhiva
Feđa Alković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 22.10.2020. 10:35h

Pomoć za Feđu Alkovića koji danas putuje za Tursku, na liječenje, i dalje je potrebna.

Majka dječaka je sinoć saopštila da je Fond za Zdravstveno Osiguranje (FZO) pokrio troškove predviđene za liječenje, odnosno troškove hemoterapije, ali da je finansijska podrška porodici i dalje potrebna, jer proces liječenja je mnogo kompleksniji od toga.

Ona je objasnila kako porodica nije u mogućnosti da plati sve troškove koji će ih zadesiti u Istanbulu u narednih šest mjeseci.

"Smještaj, na primjer, mora biti u hotelu koji je u sklopu klinike Açibadem. Jer u slučaju da dođe do komplikacija kod pacijenta, medicinsko osoblje može odmah da reaguje. Infuzija, vađenje krvi, primanje krvi, dodatne laboratorijske analize, hospitalizacija, su sve stvari koje ćemo morati platiti tamo na licu mjesta." Moguće je da će jedan dio ovih troškova FZO refundirati, po njihovom povratku. Ali, do tada, porodica tamo mora imati novac i biti spremna na svaku moguću situaciju.

"Uz dužno poštovanje i zahvalnost prema FZO što su uradili svoj posao kako treba, želimo da se zahvalimo našim građanima i građankama na donacijama, jer bez njih, naš Feđa ne bi mogao da nastavi sa borbom za život.

Sve ovo saopštavamo sa ciljem da javnost bude sigurna u to da će svaki euro doniran za pomoć za Feđu biti iskorišćen za njegovo liječenje. A da bi naše dijete dobilo još jednu šansu za život, pomoć nam je i te kako potrebna."

Pozivamo sve ljude dobre volje da svoje donacije mogu uplatiti kod CKB banke na broj žiro-računa: 510021098821502820 na ime Milena Alković.

Bonus video: