Bečić: Parlament će unaprjeđivati saradnju sa civilnim sektorom

Predsjednik Skupštine je iskazao je zadovoljstvo brojnim aktivnostima Udruženja Roditelji, koje imaju značajan uticaj na unaprjeđenje položaja roditelja i djece u društvenoj zajednici

1059 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se sa izvršnom direktoricom Udruženja „Roditelji“, Kristinom Mihailović i koordinatorkom programa Lepom Žunjić.

Iz Skupštine navode da je novi model obrazovanja koji je uslijedio kao posljedica situacije sa koronavirusom, bio neposredan povod susreta predsjednika parlamenta sa predstavnicama Udruženja.

Bečić je, kako je saopšteno, iskazao je zadovoljstvo brojnim aktivnostima Udruženja, koje imaju značajan uticaj na unaprjeđenje položaja roditelja i djece u društvenoj zajednici.

Predstavnice Udruženja upoznale su predsjednika Skupštine sa aktivnostima organizacije i izrazile otvorenost da kroz buduće inicijative sarađuju sa parlamentom.

Bečić se, dodaje se u saopštenju, osvrnuo na predstojeći rad Skupštine Crne Gore, sa akcentom na planirane aktivnosti 27. saziva uz očekivanje da će nadležna skupštinska radna tijela, uz aktivno učešće predstavnika civilnog sektora, doprinositi razmatranju i rješavanju pitanja od društvenog značaja

"Sagovornici su se saglasili da je podrška Skupštine od ključnog značaja kako bi brojna pitanja i inicijative od strane civilnog sektora bila adekvatno prepoznata", zaključuje se u saopštenju Skupštine.

Bonus video: