Podgorica: Punionica za e-automobile u ulici Vuka Karadžića od danas u funkciji

Glavni grad je, kako navode, nastavio da razvija koncept pametnog grada

2146 pregleda 1 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Javna punionica za električne automobile u ulici Vuka Karadžića danas je predata na upotrebu građanima i posjetiocima Podgorice.

Ovo je, kako je saopšteno iz PG biroa, peto po redu javno parkiralište u Podgorci sa dostupnom instalacijom ovog tipa koja pruža mogućnost svim korisnicima električnih automobila da koriste punionicu, a u prvoj godini punjenje e-automobila biće besplatno.

Projekat je realizovan po osnovu ugovora o donaciji sa firmom Venntour (Tesla Club Montenegro) koji su obezbijedili punjač za vozila na električni pogon.

foto: PG biro

Podsjeća se da je Podgorica prošle godine dobila prvu punionicu za električne automobile koja je postavljena na uglu Vučedolske i Njegoševe ulice, kroz partnerstvo UNDP-a, MORT-a i Glavnog grada, a nakon toga i duplu punionicu u etažnoj garaži iza zgrade „Maša“.

"Na ovaj način Glavni grad je nastavio da razvija koncept pametnog grada, svjestan da je upotreba električnih vozila poželjna imajući u vidu da oni nude brojne prednosti – manje zagađenje, smanjenje emisije CO2, smanjenje nivoa buke, povećanje energetske efikasnosti i nezavisnost od fosilnih goriva", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: