Morsko dobro gradi objekat na obali Bojane vrijedan 170 hiljada eura

Objekat će imati 139,50 kvadrata, u osnovi predstavlja spiralu i imaće oblik školjke

5084 pregleda 22 reakcija 7 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore raspisalo je tender za izgradnju administrativnog objekta na desnoj obali rijeke Bojane, saopštili su iz tog JP. Rok za izgradnju navedenog objekta, kako se navodi u saopštenju, iznosi 90 dana od dana potpisivanja ugovora sa izabranim najpovoljnijim ponuđačem, a za ovu priliku opredijeljena su sredstva u iznosu od 170 hiljada eura sa uračunatim PDV-om.

Na mjestu gdje JP planira da gradi, prethodno je uklonjen privremeni objekat koji nije predviđen Programom privremenih objekata u zoni morskog dobra za period 2019-2023. godine za teritoriju opštine Ulcinj.

U JP navode da će objekat, osim tom preduzeću, na raspolaganju biti i ostalim državnim i organima lokalne samouprave, kao i NVO sektoru.

Objekat će imati 139,50 kvadrata, u osnovi predstavlja spiralu i imaće oblik školjke.

U centralnom dijelu objekta, biće smješten manji atrijum koji će snadbijevati prirodnom svjetlošću unutrašnji hodnik, iz koga se pristupa svim ostalim prostorijama. Pozicija svih kancelarija, sale za sastanke, kuhinje i toaleta predviđena je obodom objekta. Sve te prostorije biće prirodno osvijetljene i imaće prirodnu ventilaciju.

Projekat, kako se navodi, podrazumijeva i formiranje platoa koji će biti direktno povezan sa postojećom saobraćajnicom.

Bonus video: