Bijelo Polje: Na respiratoru četiri pacijenta

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje poziva sve sugrađane da prijave sve one koji krše mjere NKT-a pozivom na broj dežurne službe Uprave policije 112 ili na broj Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje 069/11 33 55

5399 pregleda 0 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Opština Bijelo Polje
Sa sjednice, Foto: Opština Bijelo Polje

U bjelopoljskoj bolnici hospitalizovano je 31 lice, od kojih je 28 pozitivno na koronavirus, dok se za 3 lica čekaju rezultati PSR testova.

To je danas saopšteno iz Opštinskog tima spašavanja, nakon sjednice na kojoj je razmatrana epidemiološka situacija u gradu.

"Ono što zabrinjava je podatak da je četvoro sugrađana u teškom stanju i nalaze se na respiratorima, dok je trenutno je u Bijelom Polju registrovano prisustvo koronavirusa kod 314 sugrađana”, saopšteno je iz tima spašavanja.

Predstavnici Štaba za inspekcijsku kontrolu su upoznali članove Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje da su u periodu 01.do 15. oktobra inspekcijski organi izvršili su 362 inspekcijska nadzora od čega Uprava za inspekcijske poslove 240 i Sekretarijat za inspekcijske poslove 122.

“Inspekcijskim nadzorom od strane Inspekcije rada i zaštite na radu utvrđene su dvije nepravilnosti zbog neposjedovanja lične zaštitne opreme zaposlenog lica i izdata dva prekršajna naloga preduzetnicima u ukupnom novčanom iznosu od 700 eura, dok je jedna prekršajna prijava podnijeta od strane Sekretarijata za inspekcijske poslove Opštine Bijelo Polje", navode oni.

Na zajedničkom sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje u užem sastavu i Štaba za inspekcijsku kontrolu je konstatovano da se mjere NKT-a poštuju,"ali da postoje neodgovorni pojedinci koji svojim nesavjesnim postupcima ugrožavaju zdravlje građana, posebno oni koji organizuju proslave, veselja i druga javna okupljanja”, navodi se u saopštenju.

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje poziva sve sugrađane da prijave sve one koji krše mjere NKT-a pozivom na broj dežurne službe Uprave policije 112 ili na broj Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje 069/11 33 55.

Bonus video: