Glavni grad planira organizaciju proslave novogodišnjih praznika na Trgu nezavisnosti

Oni su dodali da je Glavni grad u cilju zaštite svojih, ali i interesa potencijalnih partnera, "predvidio klauzulu koja se odnosi na otkazivanje dijela organizacije u slučaju usložnjavanja epidemiološke situacije"

12923 pregleda 329 reakcija 11 komentar(a)
Ilustracija, arhiva, Foto: Savo Prelević
Ilustracija, arhiva, Foto: Savo Prelević

Glavni grad Podgorica planira da i ove godine, u saradnji sa partnerima, organizuje proslavu novogodišnjih praznika na Trgu nezavisnosti, saopšteno je iz Glavnog grada.

"Uzimajući u obzir činjenicu da se suočavamo sa pandemijom koronavirusa i da se situacija u tom smislu svakodnevno mijenja, nadležene službe Glavnog grada su u obavezi da sve planirane programske aktivnosti prilagode novonastaloj situaciji, odnosno da prilikom njihove realizacije poštuju sve mjere propisane od strane nadležnih zdravstvenih institucija", kaže se u saopštenju.

Kako dodaju, s tim u vezi, Glavni grad je pokrenuo niz procedura u susret organizaciji ove manifestacije u slučaju da njeno održavanje bude moguće u datom trenutku.

"U tom cilju, Turistička organizacija Podgorice (TOP) raspisala je tender za izbor partnera u organizaciji, koji se odnosi na produkciju događaja i tehničku podršku, a nakon neophodne skupštinske procedure, TOP će pristupiti i raspisivanju javnog poziva za zakup drvenih kućica", kaže se u saopštenju.

Oni su dodali da je Glavni grad u cilju zaštite svojih, ali i interesa potencijalnih partnera, "predvidio klauzulu koja se odnosi na otkazivanje dijela organizacije u slučaju usložnjavanja epidemiološke situacije".

"Podsjećamo da je Glavni grada prije dvije godine pokrenuo manifestaciju Podgorički praznični Pazar posvećen proslavi novogodišnjih praznika, po uzoru na sve veće evropske i svjetske centre koja je sa velikim simpatijama prihvaćena od strane naših sugrađana i posjetilaca Podgorice, ali i manjih preduzetnika i lokalnih umjetnika kojima ovakav koncept organizacije pruža mogućnost promovisanja na glavnom gradskom trgu", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: