Krivokapić osim profesorske plate zarađivao i od projekta

Mandatar je dao Agenciji sasglasnost za uvid u bankarske račune.
On je i ranije prijavljivao svoju imovinu kao predsjednik Upravnog odbora Akreditacionog tijela

15368 pregleda 30 reakcija 28 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Krivokapić, Foto: Boris Pejović

Mandatar za sastav Vlade Zdravko Krivokapić prijavio je Agenciji za sprečavanje korupcije da sa Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore uglavnom prima nepunih 1.425 eura mjesečno.

Osim profesorske plate, Krivokapić je prijavio da je od naučne djelatnosti i međunarodnih projekata imao još šest prihoda, koji su se kretali od malo više od 210 do nepunih 2.000 eura.

Zakonom o sprečavanju korupcije je propisano da je javni funkcioner dužan u roku od 30 dana od dana imenovanja da Agenciji za sprečavanje korupcije dostavi izvještaj o prihodima i imovini.

Krivokapić je za poslanika ispred koalicije “Za budućnost Crne Gore” imenovan na konstitutivnoj sjednici Skupštine Crne Gore održanoj 23. septembra, što znači da je imovinski karton predao u propisanom zakonskom roku.

U kartonu piše da je njegova supruga Jasminka Krivokapić primala do sada po 336 eura.

Kada je u pitanju nepokretna imovina, Krivokapić je vlasnik stana od 123 i kuće od 143 metra kvadratna, kao i placeva od 421 i 672 metra kvadratna. Kao osnov sticanja, prijavio je da je stan dobio sa državnog Univerziteta, kuću i manji plac dobio, a veći plac kupio. Supruga je vlasnica kuće od 133 na placu od 1.601 metar kvadratni, koji je stekla nasljeđem.

Krivokapić je vlasnik dva automobila - “forda fokusa” iz 2005. i “renoa 4” iz 1991. godine, a njegova supruga četiri godine starog “opela astre”. Krivokapići su sva tri vozila stekli kupovinom.

Mandatar je dao Agenciji sasglasnost za uvid u bankarske račune. On je i ranije prijavljivao svoju imovinu kao predsjednik Upravnog odbora Akreditacionog tijela.