Protest roditelja u Budvi: Hoćemo slobodu izbora kako da nam djeca pohađaju nastavu

“Djeca imaju oravo na svoje bezbrižno djetinjstvo. Bezbrižno i sa puno radosti, a ne da im stvaramo komplekse, da ih strašimo virusima i govorimo kako oni mogu biti krivi za smrt svojih bližnjih. Gospodo draga ovo je genocid nad čovječanstvom. Genocid nad ovom nedužnom djecom koja samo žele da nudu djeca. Da idu u školu i igraju se sa svojim vršnjacima”, zaključila je Zajac

14579 pregleda 82 reakcija 19 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Vuk Lajović
Sa protesta, Foto: Vuk Lajović

“Hoćemo u školu”, “Ne uči doma”, “Zdravi ali glupi”, “Izgubi oči, a ništa ne nauči”, “ Kao i svi tako i mi”, “ Obrazovanje je skupo, neznanje je još skuplje”, “Hoćemo jednaka prava”, “Djeca su naše istinske svetinje”, “ Stop širenju panike i straha”, poruke su sa današnjeg skupa koji su organizovali nezadovoljni roditelji , organizovan ispred Staroga grada, zbog načina na koji se izvodi nastava i nemogućnost da se roditelji izbore za slobodu izboru na koji način će dijete pohadjati nastavu.

Predstavnica roditelja Gabrijela Zajac obratila se predstavnicima nove državne vlasti da je u pitanju diskriminacija, te da nije dato pravo roditeljima na slobodu izbora na koji način će djeca pohadjati nastavu.

“Obraćamo se u ime svih roditelja kojima je oduzeto pravo slobode izbora, donošenjem neustavnih mjera povodom takozvane pandemije Covid 19. U ime svih 1532 roditelja koji su potvrdili on line peticiju od ukupno 3600 koliko ih je potpisalo. Oduzeto nam je pravo na izbor i slobodnu odluku da li će naše dijete nositi masku u učioni i, dok sjedi sam u klupi na propisanoj distanci . Oduzeto bam je oravo da sami idlučimo da li će naše dijete pohadjati redovno školu ili će ići on line. Nametnute su mjere koje apsolutno kose se sa svim onim što se dešava mimo škole”, navela je Zajac i dodala:

“Predškolske ustanove i dalje redovno rade, bez obaveznih maski, djeci je uskraćeno fizičko vaspitanje dok u školskim fiskulturnim sakama koje se između ostalog iznajmljuju, održavaju treninzi sa istom tom djecom. Noćni klubovi rade bez maski i poštovanja distance. Predstavnici Ministarstva prosvjete otvarajući školu u Ulcinju nisu poštovali mjere maska i distanca, pojedini poslanici ne nose maske... očigledno je da mjere ne važe za svakoga jednako i da se preporuke donose bez ikakve logike”, kazala je Zajac.

Kako je kazala djeca su diskriminisana i samo za njih važe predložene mjere.

“Djeca imaju oravo na svoje bezbrižno djetinjstvo. Bezbrižno i sa puno radosti, a ne da im stvaramo komplekse, da ih strašimo virusima i govorimo kako oni mogu biti krivi za smrt svojih bližnjih. Gospodo draga ovo je genocid nad čovječanstvom. Genocid nad ovom nedužnom djecom koja samo žele da nudu djeca. Da idu u školu i igraju se sa svojim vršnjacima”, zaključila je Zajac.

Bonus video: