Policija iz saobraćaja isključila 10 teretnih vozila

Tokom realizacije akcije kontrolisano je 60 teretnih vozila.

6496 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Twitter/Uprava policije
Foto: Twitter/Uprava policije

U skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima, u cilju očuvanja i unapređenja stanja u oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja, policijski službenici saobraćajne policije su realizovali pojačanu kontrolu saobraćaja, operativnu akciju "Vaga".

Kako je saopšteno iz Uprave policije, cilj akcije je bio kontrola i mjerenje osovinskog opterećenja i masenih parametara vozila koja saobraćaju putevima prvenstveno teretnih vozila, kao i vozila koja se bave javnim prevozom putnika upotrebom mobilnih elektronskih kontrolnih vaga za mjerenje osovinskog opterećenja vozila, to jeste masenih parametara vozila.

Tokom realizacije akcije kontrolisano je 60 teretnih vozila.

"Zbog registrovanih prekršaja, odnosno prekoračenja masenih parametara, u skladu sa Zakonom sankcionisana su 24 učesnika u saobraćaju ( vozača, odnosno pravna lica), dok je 10 teretnih vozila, isključeno iz saobraćaja. Ove i slične aktivnosti saobraćaja policije će nastaviti da realizuje i u narednom periodu kako tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka tako i kroz pojaćane kontrole saobraćaja na saobraćajnicama i putnim pravcima na kojima saobraća najveći broj ove kategorije vozila", zaključuje se u saopštenju policije.

Bonus video: