Trgu Bećir bega Osmanagića fale česma i javna rasvjeta

Iz Glavnog grada juče su saopštili da je obaveza izvođača radova, odnosno italijanske firme “Star haus Venecija“, da završi radove
281 pregleda 4 komentar(a)
Sahat kula, Sat kula, Foto: Luka Zeković
Sahat kula, Sat kula, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.01.2018. 17:32h

Rekonstrukcija Sat kule i Trga Bećir bega Osmanagića još uvijek nije završena, iako je u aprilu kada su počeli radovi, najavljeno da će radovi biti završeni za 120 dana.

Iz Glavnog grada juče su saopštili da je obaveza izvođača radova, odnosno italijanske firme “Star haus Venecija“, da završi radove.

„Radovi na rekonstrukciji Sat kule i Trga Bećir bega Osmanagića su privedeni kraju, ali još nijesu u potpunosti okončani, što je obaveza izvođača radova, a ne gradskih službi“, saopšteno je juče iz Glavnog grada.

Kako su objasnili, nakon što radovi budu završeni, a što se odnosi između ostalog i na rasvjetu i javnu česmu, tek onda će ih izvođač predati Gradu na korišćenje.

Koordinator TIKA kancelarije u Crnoj Gori Ahmet Altun kazao je na svečanosti povodom početka radova u aprilu prošle godine, da će restauracija Sahat kule i Trga Bećir-bega Osmanagića biti završena za 120 dana.

On je tada rekao da će na uređenom trgu biti zelene površine, klupe, rasvjeta.

“Što se tiče otvaranja Sat kule za posjetioce, namjera Glavnog grada je da ona bude dostupna kako građanima tako i turistima, ali će o tome posljednju riječ morati da dâ struka, posebno o bezbjednosti samog objekta za takvu vrstu valorizacije”, saopšteno je iz PG biroa.

Bonus video: