"Građani i preduzeća na Cetinju u visokom stepenu poštovali mjere za suzbijanje koronavirusa"

Iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje saopšteno je da su kovid timovi Doma zdravlja Cetinje od 19. oktobra do nedjelje testirali 175 osoba, od kojih su 23 bile negativne, dok se za ostale čekaju rezultati

3312 pregleda 5 komentar(a)
Cetinje (Ilustracija), Foto: Prijestonica Cetinje
Cetinje (Ilustracija), Foto: Prijestonica Cetinje

Građani i preduzeća na Cetinju u visokom stepenu poštovali su mjere za suzbijanje koronavirusa, ocijenili su iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, navodeći da bi ukoliko ne dođe do pogoršanja epidemiološke situacije do kraja sedmice mogla biti otvorena gradska pijaca.

Iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje saopšteno je da su kovid timovi Doma zdravlja Cetinje od 19. oktobra do nedjelje testirali 175 osoba, od kojih su 23 bile negativne, dok se za ostale čekaju rezultati.

Kako su kazali, kovid ambulanta obavila je ukupno 253 pregleda u toku prethodne sedmice.

„Zajednički inspekcijski tim, kojeg čine službenici Odjeljenja bezbjednosti, Uprave za inspekcijske poslove i Komunalne policije, izvršio je kontrolu i obilazak 12 trgovinskih i 72 ugostiteljska objekta, kao i kontrolu 206 osoba u samoizolaciji“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su zbog nepoštovanja mjere samoizolacije podnešene tri krivične prijave i izdato jedno upozorenje.

„Građani i privredna preduzeća su u visokom stepenu poštovali preporučene mjere, i ukoliko ne dođe do pogoršanja epidemiološke situacije do kraja sedmice mogla bi biti otvorena gradska pijaca“, ocijenio je Opštinski tim za zaštitu i spašavanje.

Saopšteno je da će biti nastavljena preventivna dezinfekcija pojedinih javnih površina u skladu sa procjenom Opštinskog tima i vremenskim uslovima.

Iz Opštinskog tima pozvali su građane da prijavljuju kršenja privremenih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela i Instituta za javno zdravlje pozivom na broj Operativnog centra Komunalne policije 067 610 593.

Bonus video: