Montefarm: Stigla vakcina protiv gripa, domovi zdravlja odrediće početak vakcinacije

"Četvorovaletna vakcina VaxigripTetra proizvođača Sanofi Pasteur-Francuska u količini od 31.000 doza, isporučena je u skadište Zdravstvene ustanove Apoteke Crne Gore Montefarm"

5524 pregleda 172 reakcija 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vakcina protiv sezonskog gripa je stigla, distribucija je počela danas, a kada će vakcinacija početi odrediće sami domovi zdravlja, saopšteno je danas iz Zdravstvene ustanove Apoteke Crne Gore Montefarm.

Oni su poručili da su se javnosti obratili zbog "aktuelne epidemiloške situacije u Crnoj Gori, koja je dodatno izazvala veliko interesovanje javnosti o datumu isporuke vakcine protiv sezonskog gripa".

"Četvorovaletna vakcina VaxigripTetra proizvođača Sanofi Pasteur-Francuska u količini od 31.000 doza, isporučena je u skadište Zdravstvene ustanove Apoteke Crne Gore Montefarm. Nakon ispunjenja svih strogo kontrolisanih i zakonom regulisanih zahtjeva kada su vakcine u pitanju, Montefarm je danas počeo distribuciju ove vakcine prema javnim zdravstvenim ustanovama u kojima se vrši vakcinacija i to prema sljedećem rasporedu:

-utorak, tj.danas, opštine Podgorica i Bar

-srijeda: Nikšič, Danilovgrad i sve opštine u sjevernoj regiji

-četvrtak: Cetinje i opštine u južnoj regiji

"Na osnovu procjene Instituta za javno zdravlje, planirani i isporučeni broj doza za tekuću godinu je povećan za skoro 40% u odnosu na prošlu", navodi se u saopštenju Montefarma.

Poručili su da će vakcine biti distribuirane svim javnim zdravstvenim ustanovama shodno planiranim količinama od strane istih.

"Građani se mogu interesovati kod svojih izabranih ljekara kada i gdje mogu primiti vakcinu", zaključuje se u saopštenju Montefarma.

Bonus video: