Nikšić: Popravljen popularni šestar, uskoro i korpa

Polomljeni mobilijar u parku kod Doma revolucije u Nikšiću biće popravljen

6182 pregleda 6 komentar(a)
Šestar će biti ponovo u funkciji, Foto: Svetlana Mandić
Šestar će biti ponovo u funkciji, Foto: Svetlana Mandić

Nakon što su “Vijesti“ prije tri sedmice pisale o polomljenom mobilijaru u dječjem parku kod Doma revolucije u Nikšiću, mališani su juče dobili novi mobilijar.

Tada je slomljen popularni “šestar“, dok je polomljena korpa za ljuljanje iz koje viri metalna šipka u takvom stanju još od avgusta.

Komunalna policija je napravila zapisnik i proslijedila ga Sekretarijatu za komunalne poslove, a prema riječima direktora Komunalnog preduzeća Miodraga Muratovića, mališani će ponovo moći da se ljuljaju na omiljenom “šestaru”.

“Dobili smo nalog iz Opštine da popravimo polomljenu spravu. Malo se čekalo jer nijesmo odmah mogli da nađemo dva ležaja. Sprava će već danas ponovo biti u funkciji”, kazao je juče Muratović.

Polomljena klupa za ljuljanje
Polomljena klupa za ljuljanjefoto: Svetlana Mandić

Iz lokalne uprave su kazali “Vijestima” da će i polomljena korpa biti popravljena.

Dječje igralište napravljeno je prije pet godina kroz projekat koji su realizovali NVO “Fors Montenegro” i Opština Nikšić.

Projekat je podržan u okviru kampanje “Budi odgovaran” sa 50 hiljada eura, a lokalna uprava je obezbijedila dodatnih pet hiljada za pripremne radove.

foto: Svetlana Mandić

Igralište je namijenjeno djeci do 12 godina, a razlog što ne tako rijetko pojedine sprave budu polomljene i nefunkcionalne je taj što igralište veoma često koriste djeca starija od 12 godina, ali i punoljetni građani. Igralište je urađeno tako da igru i težinu mališana do 12 godina može da izdrži, ali ne i onih mnogo starijih.

Bonus video: