Kažnjena dvojica Nikšićana zbog odlaganja otpada u koritu Gračanice

Od maja do danas, zbog odlaganja otpada u koritu Gračanice van mjesta koje je za to predviđeno, procesuirano je osam lica

3543 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Komunalna policija
Foto: Komunalna policija

Nesavjesnim građanima Nikšića korito rijeke Gračanice i dalje služi za nelegalno odlaganje otpada, a Komunalna policija i dalje ih revnosno kažnjava. Tako su M.M. i S.M. u dva odvojena slučaja, u koritu rijeke Gračanice odložili otpad van mjesta koje je za to predviđeno i formirali nelegalnu deponiju.

“Izdati su prekršajni nalozi, a kazna za ovaj prekršaj za fizičko lice iznosi 500 eura. Kao što smo više puta naveli u narednom periodu vršićemo konstantne obilaske kritičnih lokaliteta za koje imamo saznanja da se vrši nelegalno odlaganje otpada i sankcionisati svakog nesavjesnog sugrađanina koga zateknemo u vršenju ove radnje”, poručio je načelnik Komunalne policije, Novica Milović.

Od maja do danas, zbog odlaganja otpada u koritu Gračanice van mjesta koje je za to predviđeno, procesuirano je osam lica.

“Ono što je bitno istaći većina lica koja su zatečena u vršenju ovog prekršaja, njih petoro, su mještani naselja Gvozdenica i Kličeva, prigradskih naselja koja se oslanjaju na korito rijeke Gračanice”, kazao je Milović.

Bonus video: