Početna od predviđene četiri faze

Radovi na šetalištu u Sutomoru

Vrijednost investicije, koja predstavlja prvu fazu kompletne rekonstrukcije, je 970 hiljada eura

10259 pregleda 67 reakcija 5 komentar(a)
Planirani izgled šetališta, Foto: Uprava javnih radova
Planirani izgled šetališta, Foto: Uprava javnih radova

Uprava javnih radova saopštila je da je prethodnih dana intenzivirana rekonstrukcija šetališta i trga u Sutomoru, a izvođač radova, građevinsko preduzeće “Fidija”, trenutno je angažovan na organizaciji gradilišta i pripremi terena za nastavak projekta.

Vrijednost investicije, koja predstavlja prvu fazu kompletne rekonstrukcije, je 970 hiljada eura, od čega će Vlada Crne Gore kroz Zakon o budžetu opredijeliti 435 hiljada eura. Javno preduzeće Morsko dobro će obezbijediti 425 hiljada eura, dok će ostatak od 100 hiljada eura izdvojiti Opština Bar, dodaju iz Uprave.

"Realizacija projekta širom će otvorili vrata za dalje unapređenje i razvoj turizma na području barske opštine, a ujedno povećati kvalitet života stanovnika. Sutomore je već godinama među najpopularnijim primorskim destinacijama i domaćih i stranih turista i zaslužuje da kroz ovu investiciju dobije nove, moderne sadržaje".

Radovi u Sutomoru
Radovi u Sutomorufoto: Uprava javnih radova

Početna, od predviđene četiri faze, navode iz Uprave, obuhvata potpunu rekonstrukciju i popločavanje trga sa ugostiteljskim terasama, površine oko 5.000 metara kvadratnih, i modernizaciju dijela saobraćajnice u neposrednom zaleđu trga.

"Izvođač se obavezao da radove završi u roku od 250 dana od uvođenja u posao, u koje se ne računaju neradni dani u skladu sa Zakonom o državnim i drugim praznicima, kao i usljed eventualnog nastupanja okolnosti na koje izvođač ne može da utiče", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas