Izaberite elemente i materijale za jedinstven karakter vašeg potkrovlja

Umjetnici su oduvijek znali kako najbolje da iskoriste ljepotu prirodnog osvjetljenja. U slikarstvu, filmu, fotografiji...najljepša i najvažnija je prirodna svjetlost, a uz to i oprema i materijali koji se koriste. Ne morate biti umjetnik da biste znali kako da prostor u kojem boravite učinite prijatnijim i zdravijim, ali to može postati vaše malo remek-djelo.

49162 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Velux
Foto: Velux

Za normalno funkcionisanje ljudskog tijela, potrebno je što više prirodne svjetlosti tokom dana, kada smo i najviše aktivni. Preporuka je da barem sat vremena dnevno treba provesti napolju, ali količina svjetlosti koju dnevno dobijamo sve više zavisi prvenstveno od osvijetljenosti prostorija u kojima boravimo i provodimo najviše vremena. Uz dobru organizaciju prostora, plana izgradnje, rekonstrukcije ili renoviranja, potrkrovlje može postati najprijatniji kutak u zgradi ili kući, bilo da je kancelarija ili dom. Zidovi i namještaj u svjetlijoj ili bijeloj boji, uz nekoliko ogledala, reflektovaće svjetlost i poboljšati osjećaj osvijetljenosti prostora, a kombinovanjem raznih mogućnosti VELUX krovnih prozora možete dobiti i panoramski pogled. Ne treba zaboraviti i materijale, koji su važni prije svega zbog kvalitetne i dobre izolacije te s toga treba znati kako su ovi prozori proizvedeni.

Za prostorije sa visokim procentom vlage kao što su kupatila i kuhinje, Velux prozori sa izlivenim slojem od bijelog poliuretana koji štiti drveno jezgro su odlična dopuna dizajnu enterijera, a uz to su i vodootporni pa ne zahtijevaju dodatno održavanje.

Ukoliko želite da osvježite i adaptirate postojeće, ili da uredite novo potkrovlje, za besplatne konsultacije i posjete na teritoriji Crne Gore možete pozvati VELUX stručnjake, koji će vam pomoći da nađete najbolje rješenje za vaš prostor.