Povratak megakruzera u Boku

Svjetska kruzing industrija je ove godine zbog pandemije koronavirusa pretrpjela ogromne štete, a naša najprometnija kruzing luka Kotor je ostala bez najvećeg dijela od za ovu godinu planiranih skoro 500 dolazaka putničkih brodova na kružnim turističkim putovanjima

6707 pregleda 1 komentar(a)
Brod "Zuiderdam", Foto: Siniša Luković
Brod "Zuiderdam", Foto: Siniša Luković

Megakruzer “Zuiderdam“ kompanije “Holland America Line“ uplovio je prekjuče u Boku gdje je ostao do sinoć na sidrištu pred lukom Zelenika.

Brod dužine 291 metar od 81.800 bruto-tona, vije holandsku zastavu, a u Crnu Goru je stigao posredstvom agencije “Boka Adriatic“ iz Kotora koja je agent ove holandsko-američke brodarske kompanije u sastavu čuvene kruzing koropracije “Carnival“. Brod je naokon toga, sinoć isplovio iz Zelenike za Maltu.

Prije “Zuiderdama“, krajem septembra sličnu operaciju zamjene dijela svoje posade u Boki, obavio je norveški kruzer “Viking Sea“, a koji je zbog toga kraće vrijeme proveo u Tivatskom zalivu. Svjetska kruzing industrija je ove godine zbog pandemije koronavirusa pretrpjela ogromne štete, a naša najprometnija kruzing luka Kotor je ostala bez najvećeg dijela od za ovu godinu planiranih skoro 500 dolazaka putničkih brodova na kružnim turističkim putovanjima.

Bonus video: