Milačić: Naš mitropolit nije umro, započeo je vječni život

"Zato mi danas ne tugujemo za tobom, jer znamo da te čeka život budućeg vijeka, a da nama koji ostajemo na Zemlji predstoji teška borba sa iskušenjima ovoga svijeta, za koju si nas pripremao i spremio", poručio je Milačić

13155 pregleda 823 reakcija 20 komentar(a)
Milačić sa mitropolitom Amfilohijem, Foto: Prava Crna Gora
Milačić sa mitropolitom Amfilohijem, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u parlamenetu, Marko Milačić, kazao je da je mitropolit Amfilohije ispunio svoju misiju na Zemlji: "Vratio je narod vjeri i duh narodu. Vratio je Crnu Goru sebi. Mitropolit nije umro, započeo je vječni život".

Kako je dodao, "malo je ljudi u ljudskoj istoriji koji su za svoga zemaljskog života, obavljajući posao koji im je Bog povjerio, uspjeli da urade ono što je uspio naš Mitropolit".

"Došao je među nas onda kada smo bili zaboravili i Boga i crkvu, i vjeru i korijene, i duh i savjest. Čistom dušom, britkom riječju i molitvom, otvorio je naše uši i oči, da ponovo shvatimo ko smo i zašto smo tu. Da znamo da smo djeca Boga živoga, pred Njim odgovorni i Njemu zahvalni za sve blagodati u ovom životu", kazao je Milačić.

"A posebna blagodat je bila imati te, Vladiko, na tronu sve ove godine. U vremenima koja dolaze, sve više ćemo to shvatati. Zato mi danas ne tugujemo za tobom, jer znamo da te čeka život budućeg vijeka, a da nama koji ostajemo na Zemlji predstoji teška borba sa iskušenjima ovoga svijeta, za koju si nas pripremao i spremio. Dragi Vladiko i brate u Hristu, neka ti je pokoj duši i vječna slava u Carstvu Nebeskom", zaključio je Milačić.

Bonus video: