NSD: Hvala Gospodu što nam je darovao ličnost poput mitropolita Amfilohija

"Hvala mu na očinskoj brizi o našem narodu u Crnoj Gori i na čitavom srpskom prostoru a posebno na našem stradalnom Kosovu i Metohiji", saopštili su iz NSD-a

8741 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Nova srpska demokratija uputila je saučešće svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve i Mitropolije crnogorsko-primorske povodom "upokojenja i preseljenja u Carstvo nebesko jednog od najvećih svjetila naše Crkve Mitropolita crnogorsko-primorskog Gospodina Amfilohija."

"Njegovo Visokopreosveštenstvo je bilo dostojan naslednik svojih prethodnika na tronu Svetog Petra Cetinjskog i najsvjetliji primjer onima koji će na taj tron doći. Hvala mu na očinskoj brizi o našem narodu u Crnoj Gori i na čitavom srpskom prostoru a posebno na našem stradalnom Kosovu i Metohiji. Njegov odlazak izaziva neopisivu tugu u srcima svih naših ljudi ali njegov ovozemaljski život nam je ostavio vjeru da je zemaljsko za malena carstvo a Nebesko svagda i dovijeka. Hvala Gospodu što nam je darovao takvu ličnost koja je svjedočila Riječ Njegovu i vratila je među nas u Crnoj Gori! Vječna mu slava i hvala za sve", saopšteno je iz NSD-a.

Povezani članci

30. Oktobar 2020.

Preminuo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije

Bonus video: