Dodik uputio telegram saučešća povodom smrti mitropolita Amfilohija

Srpski član Predsjedništva BiH naglasio je da posebne izraze saučešća šalje srpskom narodu u Crnoj Gori, koji je "okrepljenje, utočište i zaštitu godinama pronalazio upravo u crkvi koju je simbolizovao mitropolit Amfilohije", saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH

4827 pregleda 3 komentar(a)
Dodik, Foto: Shutterstock
Dodik, Foto: Shutterstock

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je saučešće svim pravoslavnim hrišćanima u Crnoj Gori, patrijarhu srpskom Irineju i Srpskoj pravoslavnoj crkvi povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

"Vijest da je otišao istinski pastir svog naroda primio sam s osjećajem velike tuge, jer sam lično poznavao mitropolita Amfilohija i znao kakav značaj je imao njegov pastirski rad u Crnoj Gori, ali i šire", naveo je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH naglasio je da posebne izraze saučešća šalje srpskom narodu u Crnoj Gori, koji je "okrepljenje, utočište i zaštitu godinama pronalazio upravo u crkvi koju je simbolizovao mitropolit Amfilohije", saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

Klub poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) uputio je inicijativu da se u Republici Srpskoj (RS) proglasi dan žalosti povodom smrti mitropolita Amfilohija.

Bonus video: