Dan žalosti u Tivtu zbog smrti Amfilohija, Komnenović: Dobro koje je činio da ostane kao putokaz i primjer

Komnenović je povodom Amfilohijeve smrti, uputio telegram saučešća Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, monaštvu, sveštenstvu i svim vjernicima Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori

24027 pregleda 2786 reakcija 14 komentar(a)
Amfilohije, Foto: Boris Pejović
Amfilohije, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović donio je danas odluku o proglašenju nedjelje, 1. novembra za dan žalosti u tom gradu, povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Kako se navodi u odluci, u nedjelju će tim povodom zastave na zgradi Opštine Tivat, njenih javnih institucija i preduzeća, kao i na prostorijama mjesnih zajednica, biti spuštene na pola koplja.

Lokalni javni servis, Radio Tivat program će prilagoditi okolnostima Dana žalosti, a u nedjelju je zabranjeno i emitvanje muzike, odnsno održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mjestima u Tivtu.

Komnenović je danas povodom Amfilohijeve smrti, uputio telegram saučešća Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, monaštvu, sveštenstvu i svim vjernicima Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Komnenović
Komnenovićfoto: Siniša Luković

“Primite iskrene riječi saučešća povodom upokojenja Mitropolita Crnogorsko-primorskog, Egzarha sveštenoga trona Pećkog, gospodina Amfilohija, koje izražavam u svoje, u ime Opštine Tivat i svih vjerujućih građana Tivta. Sa dubokim žaljenjem primili smo vijest o upokojenju Mitropolita, koji je bio vrhovni autoritet, molitvenik pred Gospodom, učitelj, duhovnik, stub Pravoslavlja i pravoslavnih vjernika u Crnoj Gori. Žalimo za njim kao čovjekom i Vladikom, u nadi da će svo dobro koje je za života činio, ostati kao putokaz i primjer", piše u telegramu predsjednika Opštine Tivat.

Amfilohije je danas preminuo u 83. godini u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), a 6. oktobra mu je dijagnostifikovan koronavirus, kada je i primljen u KCCG.

Povezani članci

30. Oktobar 2020.

Preminuo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije

Bonus video: