Trka za promociju zdravih stilova života

Broj učesnika na trci je ograničen na 300, a zainteresovani se moraju prijaviti najkasnije do 19. januara i to putem sajta www.podgorickadesetka.me.
157 pregleda 0 komentar(a)
Podgorička desetka
Podgorička desetka
Ažurirano: 11.01.2018. 18:01h

Rekreativna trka na 10 kilometara “CKB Podgorička desetka” održaće se u nedjelju, 21. januara u 12 časova, na Gorici.

Trku organizuje Sportsko društvo ”Ekomen” i Triatlon kluba Podgorica, uz podršku Glavnog grada i pokroviteljstvo Crnogorske komercijalne banke.

„Cilj trke je da se promovišu zdravi stilovi života uz boravak u prirodi, te da brdo Gorica dodatno dobije na značaju, kako u smislu mogućnosti koje pruža za kvalitetno provedeno vrijeme, tako i u pogledu potrebe da se čuva, zaštiti i održava“, saopšteno je iz „Ekomena“.

Broj učesnika na trci je ograničen na 300, a zainteresovani se moraju prijaviti najkasnije do 19. januara i to putem sajta www.podgorickadesetka.me.

„Učesnici moraju imati 16 ili više godina života. Mlađi od 16 godina mogu učestvovati isključivo ukoliko su članovi nekog atletskog ili triatlon kluba, uz obavezu da startne brojeve za njih na dan trke preuzmu roditelji ili treneri“, precizirano je iz „Ekomena“.

Organizatori najavljuju da će za sve učesnike biti obezbijeđene službene majice trke i “finisher” medalje za sve koji završe trku, dok će svi učesnici biti dio posebno kreirane nagradne igre na sami dan takmičenja.

„Mjerenje vremena i regularnost takmičenja garantovani su kroz upotrebu čipova i specijalizovanog softverskog sistema za mjerenje vremena“, ističu iz „Ekomena“.

„Podgorička desetka“ je na Gorici po prvi put organizovana prošle godine, kada je u trci učestvovalo 156 rekreativaca.

Bonus video: