Kolašinski crkveni odbor sjutra proglasio dan žalosti u tom gradu

"Negubeći u žalosti duhovnu radost, vjerujemo da smo i u ovim teškim vremenima dobili još jednog molitvenika pred Bogom, ravnog molitvenicima svetih srpskih jeraraha koje imamo na nebu"

6885 pregleda 485 reakcija 4 komentar(a)
Crkva Svetog Dimitrija u Kolašinu, Foto: Crkva svetog Dimitrija
Crkva Svetog Dimitrija u Kolašinu, Foto: Crkva svetog Dimitrija

Crkveni odbor pri hramu Svetog Dimitrija u Kolašinu proglasio je nedjelju 1. novembar za dan žalosti u tom gradu, povodom smrti mitorpolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Saopštenje Crkvenog odbora prenosimo u cjelosti.

„Dragi građani i sugrađani opštine i grada Kolašina, povodom upokojenja našega visoko preosvećenoga arhipastira i mitropolita Amfilohoja, koji je rođen u Donjoj Morači, u mjestu Bare, mi Crkveni odbor pri hramu Svetoga Velikomučenika Dimitrija i slave grada Kolašina, objavljujemo na dan Prvi Novembar u dvadeset prvu nedjelju po Duhovima dan žalosti za našim arhipastirom i duhovnim vođom vjernog naroda Crne Gore, a i šire po svoj Vaseljeni u kojoj se proslavlja Ime Božije, da dostojno i onako kako dolikuje ljudima koji su vični čojstvu i junaštvu, kakav je bioinaš duhovni vođa, smjerno i molitveno ispratimo njegov apostolski lik koji je ravan liku Svetoga Petra Cetinjskoga. Negubeći u žalosti duhovnu radost, vjerujemo da smo i u ovim teškim vremenima dobili još jednog molitvenika pred Bogom, ravnog molitvenicima svetih srpskih jeraraha koje imamo na nebu. Neka bi nas Bog i u ove teške dane, njihovim molitvama, u prisajedinjenju molitvama našeg novopredstavljenog arhipastira Oca Amfilohija, pomilovao i u dane Strašnoga Suda, kao svoje poznao i u Carstvo Nebesko primio. Amin Bože daj“

Bonus video: