Princ Nikola Petrović: Smrt Mitropolita gubitak značajne ličnost trodecenijskog duhovnog i političkog života naše zemlje

"Nadam se da će ovi trenuci zajedništva i predanosti pomoći da prevaziđemo sukobe, podjele i nepravde koje decenijama truju crnogorsko društvo", poručio je

10202 pregleda 83 reakcija 8 komentar(a)
Princ Nikola Petrović Njegoš, Foto: Skupština Crne Gore
Princ Nikola Petrović Njegoš, Foto: Skupština Crne Gore

Princ Nikola Petrović Njegoš uputio je povodom smrti Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija izraze saučešća Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, sveštenstvu, monaštvu i vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

"Smrt Njegovog Visokopreosveštenstva Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića za Crnu Goru predstavlja gubitak jedne značajne ličnost trodecenijskog duhovnog i političkog života naše zemlje. Uprkos polemikama, bio je čovjek od vjere, ubjeđenja, predanosti i ostajem uvjeren u to da je bio iskreno vezan za Crnu Goru i njene tradicije", kazao je princ u telegramu.

Kako je naveo, bratski dijeli tugu sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom i njenim vjernicima i upućuje iskreno saučešće i njegovim najbližima.

"Nadam se da će ovi trenuci zajedništva i predanosti pomoći da prevaziđemo sukobe, podjele i nepravde koje decenijama truju crnogorsko društvo. Naša budućnost može biti samo zajednička u međusobnom poštovanju i toleranciji svih različitosti i religija", poručio je princ Nikola.

Bonus video: