Opštinska uprava Tivta sa predstavnicima Regionalnog vodovoda

Radovi u Tivtu na povezivanju HN na regionalni vodovod: Prekopavanje magistrale gotovo do 20. decembra?

Radovi se izvode na području opštine Tivat, na potezu od Seljanova do Opatova od kraja maja, a građani Tivta obraćali su se ovim povodom predsjedniku Opštine Željku Komnenoviću

3168 pregleda 2 komentar(a)
Opštinska uprava Tivta sa predstavnicima Regionalnog vodovoda, Foto: Opština Tivat
Opštinska uprava Tivta sa predstavnicima Regionalnog vodovoda, Foto: Opština Tivat

Radovi na povezivanju Herceg Novog na sistem regionalnog vodovoda, po tvrdnjama izvođača radova, biće završeni do 20. decembra.

Radovi se izvode na području opštine Tivat, na potezu od Seljanova do Opatova od kraja maja, a građani Tivta obraćali su se ovim povodom predsjedniku Opštine Željku Komnenoviću.

Stoga je u petak održan sastanak opštinske uprave sa predstavnicima JP Regionalni vodovod crnogorsko primorje i izvođačem radova.

Neke od žalbi građana odnose se na trajanje radova, na neprohodnost obližnjih trotoara, prilaza privatnim posjedima, saobraćajne gužve na magistralnom potezu kroz Seljanovo i Donju Lastvu.

Prije deset dana, Komunalna inspekcija Opštine Tivat, izvođaču radova je uručila prekršajni nalog u iznosu od 2.000 eura, zbog zamućenja morske vode u Donjoj Lastvi.

"Ovdje smo da štitimo interes građana koji žive i posluju u ovom dijelu Tivta ali i da nađemo jedan model saradnje koji bi nam svima omogućio da smo u toku dinamike radova, da u svakom trenutku imamo povratnu informaciju i da manje probleme koji nastaju rješavamo na dnevnom nivou.“- rekao je gradonačelnik Komnenović i dodao da je lokalna uprava svjesna i javnog interesa koji ovaj projekat nesumnjivo karakteriše.

Direktor JP „Regionalni vodovod“, Goran Jevrić izrazio je spremnost da radovi proteknu bez problema, na zadovoljstvo lokalne uprave i građana u prvom redu.

On je ukazao na činjenicu da su izvođači radova izlazili u susret manjim zahtjevima građana, te da se vodi računa o kvalitetu izvođenja radova.

„Više od 60% iskopa je završeno i trenutno je otkopano nekih 200 do 250 metara dužine magistrale. Međutim, ne možemo zatrpavati iskop dok se zemlja ne prosuši. U suprotnom, po asfaltiranju, doći će do ulegnuća puta. Vremenski uslovi nam nisu išli na ruku, ali imamo garancije izvođača da će se sve odraditi kvalitetno i u što kraćem roku.“- istakao je Jevrić.

Kada je u pitanju saobraćajna gužva, predstavnik konzorcijuma izvođača radova je napomenuo da je cilj maksimalno skratiti dionice, a da su radovi vidno ubrzani i dovođenjem dodatnih ekipa varioca.

Opštini Tivat će unarednom periodu biti dostavljen dinamički plan izvođenja radova.

Predsjednik Opštine iskazao je interes da se problemi rješavaju na dnevnom nivou i zahvalio što su cijevi uklonjene sa trpotoarskih površina, kako bi se građani slobodno kretali.

Iz Regionalnog vodovoda su napomenuli da je saradnja ovog preduzeća sa Opštinom Tivat u dosadašnjem periodu bila vrlo korektna i da se nada nastavku ovako dobre saradnje u obostranom interesu.

Sasatanku su prisustvovali i potpredsjednik Opštine Tivat Vladimir Arsić, sekretarka Sekretarijata za komunalne poslove, saobraćaj i energetsku efikasnost Tatjana Jelić, direktor Vodovoda i kanalizacije Tivat Alen Krivokapić, iz Sekretarijata za investicije, uređenje prostora i održivi razvoj Bogdan Čučković i tehnički direktor Regionalnog vodovoda Ivan Špadijer.

Radove na ovom projektu izvodi konzorcijum „Indel Inženjering-Ramel-Civil Engineer“ iz Podgorice, za ukupan iznos od 1.834.096 eura sa PDV-om.

Preporučujemo za Vas