KCCG: Obustavljaju se posjete hospitalizovanim pacijentima

"Informacije o zdravstvenom stanju pacijenata članovi uže porodice (supružnik, roditelji ili djeca) mogu dobiti na matičnom odjeljenju putem telefona svakog dana u periodu od 14-15 časova. Obustava posjete stupa na snagu od 12. 01. 2018. godine i trajaće do poboljšanja epidemiološke situacije", navodi se u saopštenju KCCG
67 pregleda 2 komentar(a)
Klinički centar, Foto: Savo Prelević
Klinički centar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.01.2018. 13:34h

U skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZ), a usljed povećanja aktivnosti virusa gripa kao i registrovanog broja oboljelih od bolesti koja liči na grip na teritoriji Crne Gore obustavlja se posjeta hospitalizovanim bolesnicima u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), saopšteno je danas iz KCCG.

Informacije o zdravstvenom stanju pacijenata članovi uže porodice (supružnik, roditelji ili djeca) mogu dobiti na matičnom odjeljenju putem telefona svakog dana u periodu od 14-15 časova. Obustava posjete stupa na snagu od 12. 01. 2018. godine i trajaće do poboljšanja epidemiološke situacije", navodi se u saopštenju KCCG.

Iz KCCG apeluju na građane da se pridržavaju opštih mjera prevencije, koje podrazumijevaju redovno provjetravanje prostorija, izbjegavanje bliskih kontakata sa oboljelima, izbjegavanje boravka u zatvorenim prostorima gdje boravi veliki broj ljudi, adekvatnu ishranu sa dosta svježeg voća i povrća i fizičku aktivnost.

"Molimo građane za razumijevanje i saradnju, kao i da se pridržavaju navedenih savjeta u cilju smanjenja obolijevanja od gripa", zaključuje se u saopštenju KCCG.

Bonus video: