Opet se krše mjere NKT: Pričešće istom kašičicom, ne nose se maske...

Mjere se krše u i ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici za vrijeme liturgije i opijela koje povodom smrti Amfilohija služi patrijarh srpski Irinej

70590 pregleda 260 reakcija 138 komentar(a)
Danas ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, Foto: Boris Pejović
Danas ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, Foto: Boris Pejović

Mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) u borbi protiv pandemije koronavirusa masovno se krše i na dan sahrane mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Mjere se krše u i ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici za vrijeme liturgije i opijela koje povodom smrti Amfilohija služi patrijarh srpski Irinej.

Mjere su kršene i prekjuče u Kliničkom centru Crne Gore i u Cetinjskom manastiru, kao i juče na Cetinju, u Podgorici, u Hramu Hristovog Vaskrsenja, kao i ispred hrama.

Sveštenici su danas ispred Hrama pričešćivali građane istom kašičicom, a dio građana ispred Hrama ne nosi maske.

Bez maski je i većina ljudi u Hramu, među kojima je i mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić, čitav niz poslanika i drugih javnih ličnosti, kao i većina sveštenstva i monaštva.

Krivokapić u Hramu
Krivokapić u Hramufoto: Savo Prelević

Mitropolija crnogorsko primorska je prethodno više puta pozivala građane da poštuju mjere NKT-a.

"Svjesni cjelokupne zdravstvene situacije, ali i ogromnog poštovanja koje je novoprestavljeni Mitropolit uživao, još jednom apelujemo na sve učesnike ispraćaja da se pridržavaju svih propisanih zdravstvenih mjera, da nose maske i drže distancu. U cilju obezbjeđivanja što veće zaštite nabavljeno je 5000 zaštitnih medicinskih maski koje će danas biti podijeljene onima koji ne budu istu imali", saopšteno je juče iz MCP.

Bonus video: